Berceanu vrea sa transfere actiunile CFR Ferry-Boat in administrarea MTI

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 16:11
1801 citiri
Berceanu vrea sa transfere actiunile CFR Ferry-Boat in administrarea MTI

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, vrea sa declare CFR Ferry-Boat societate comerciala de interes strategic si sa transfere, fara plata, pachetul de actiuni detinut de CFR Marfa la aceasta societate in administrarea directa a Ministerului Transporturilor, informeaza NewsIn.

"Pachetul de actiuni detinut de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" - S.A. la Societatea Comerciala de Transport Maritim si de Coasta "CFR Ferry-Boat" - S.A. se transfera, fara plata, in administrarea directa a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii", se arata intr-un comunicat remis vineri de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Potrivit MTI, prin preluarea pachetului de actiuni la CFR Ferry-Boat statul roman, prin Ministerul Transporturilor, devine actionar direct la aceasta societate.

Dupa transfer, CFR Ferry-Boat va functiona ca societate de sine statatoare aflata sub autoritatea ministerui de resort.

"Activitatea de transport maritim a Societatii Comerciale de Transport Maritim si de Coasta, pe liniile ferry -boat, capata un caracter strategic dar si posibilitatea accesarii de fonduri bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Scopul acestui act normativ consta in implementarea politicii si strategiei nationale in domeniul transportului maritim pe liniile ferry - boat prin mentinerea controlului statului in acest sector", se mai arata in comunicatul MTI.

In prezent, Societatea Comerciala de Transport Maritim si de Coasta "C.F.R. Ferry-Boat" - S.A. are statut de filiala a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa - S.A. care detine 100% din actiunile acestei societati.

Actiunile CFR Marfa SA sunt detinute de statul roman prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cfr, # actiuni, # minister, # transporturi, # infrastructura , #stiri CFR