Berceanu: tinta mea nu este sa fac disponibilizari la companiile feroviare

Miercuri, 25 August 2010, ora 16:46
1355 citiri
Berceanu: tinta mea nu este sa fac disponibilizari la companiile feroviare

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat miercuri ca tinta ministerului pe care il conduce nu este aceea de a face disponibilizari la companiile feroviare si ca asteapta ca sindicatele sa vina cu solutii concrete la problemele acestor companii, informeaza NewsIn.

"Astazi (miercuri, n.r.) a avut loc o prima runda de negocieri cu sindicatele si as fi vrut sa trecem la niste lucruri concrete, iar dansii sa aiba un punct de vedere.

Am stabilit ca, in zilele urmatoare, companiile CFR sa stea la dispozitia sindicatelor cu date, cifre si calcule, ca sa isi poata formula propunerile, urmand ca luni sa aiba loc cea de-a doua runda de negocieri, la care sa vina cu solutii concrete", a precizat Berceanu Acesta a spus ca ministerul are 12 puncte in strategia de reducere a cheltuielilor companiilor feroviare si ca se asteapta si propunerile sindicatelor.

"Sindicatele vor veni cu alte cinci puncte, pentru ca, in prilmele zile ale saptamanii viitoare, sa se stie clar care sunt punctele si unde sunt divergentele.Unele dintre cifrele disponibilizarilor sunt variabile si s-ar putea, in urmna discutiilor, sa fie modificate.

Poate se va ajunge chiar sa facem si angajari dupa ce se va lua o decizie finala", a mai declarat ministrul.

Pe de alta parte, Radu Berceanu a precizat ca nu se pune problema ca CFR Marfa sa nu fie privatizata, chiar daca sindicatele au cerut retragerea strategiei de privatizare.

In privinta CFR Calatori, ministrul a spus ca nu s-a luat vreun moment in discutie posibilitatea privatizarii acestei companii.

Presedintele Federatiei Miscare-Comercial, Iulian Mantescu, a declarat miercuri ca, in urma discutiilor avute cu ministrul Radu Berceanu si cu conducerea CFR Calatori, nu s-a ajuns la nicio solutie, urmand ca sindicatele sa vina cu noi propuneri de reducere a cheltuielilor companiilor feroviare.

Acesta a mai precizat ca sindicatele din domeniul feroviar au cerut retragerea strategiei de privatizare a CFR Marfa si ca aceasta sa fie supusa dezbaterii publice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu, #companii, #disponibilizari, #feroviare , #stiri CFR