Berceanu: In a doua parte a anului nu vor mai fi bani pentru salariile de la CFR

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 09:37
1130 citiri
Berceanu: In a doua parte a anului nu vor mai fi bani pentru salariile de la CFR

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat joi, ca protestul ceferistilor este unul intemeiat, insa deocamdata nu sunt solutii si asteapta propunerile sindicatelor si ale salariatilor.

"Protestele mi se par intemeiate. Interesant este sa avem si solutii. In a doua parte a anului nu vom mai avea bani pentru salariile de la CFR", a afirmat Radu Berceanu.

De asemenea, acesta le-a recomandat ceferistilor sa se mai uite pe fereastra trenului si sa vada ca este criza.

Radu Berceanu a precizat ca, in prezent, pe caile ferate se transporta doar jumatate din ceea ce se transporta anul trecut in aceeasi perioada.

"Cu toate acestea feroviarii vor salarii odata si jumatate mai mari decat anul trecut.

De la inceputul anului eu le tot spun << atentie ca pe la jumatatea anului nu o sa mai luati bani deloc>>", a adaugat Berceanu.

Ministrul Transpoturilor a subliniat ca daca sindicatele si salariatii au solutii este deschis pentru discutii.

Subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Constantin Axinia, a declarat, miercuri, ca circulatia a sapte trenuri a fost afectata de greva spontana a impiegatilor de miscare din Regionala Brasov.

Totodata, acesta a precizat ca, intr-o perioada de criza, aceste opriri de circulatie vor avea repercusiuni care vor afecta traficul de calatori si de marfa.

"Sa fie foarte responsabili de tot ce fac si tot ce intreprind si cei care sunt in spatele lor sa-si asume responsabilitatea pentru lucrul acesta", a precizat Axinia.

Subsecretarul de stat in cadrul MTI a spus ca la CFR Calatori s-a platit in prima faza 50% din salariu, urmand ca saptamana viitoare, luni, sa se plateasca restul de 50%.

La Infrastructura si la Marfa se va plati la fel. 

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#salarii, # CFR, # sindicate , #stiri CFR