Bechtel trebuie sa reia procedura de concediere colectiva

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:14
1736 citiri
Bechtel trebuie sa reia procedura de concediere colectiva

Compania Bechtel trebuie sa reia procedura de concediere colectiva a angajatilor, daca mai doreste sa faca acest lucru, deoarece procedura deja demarata a expirat, a afirmat, marti, directorul executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

Don sustine ca procedura de concediere colectiva demarata de Bechtel ar fi trebuit incheiata in data de 6 aprilie - la 45 de zile de la demararea ei - insa compania nu a dat afara oamenii si nici nu a cerut oficial prelungirea termenului, transmite corespondentul NewsIn.

"Procedura de disponibilizare este inchisa. Termenul de disponibilizare colectiva anuntat de compania Bechtel a expirat in 6 aprilie, iar procedura trebuie initiata, din nou, de la zero.

In 6 aprilie nu a avut loc disponibilizarea, astfel ca toata procedura a devenit nula si trebuie reluata toata de la inceput. Puteau fi notificate institutiile statului ca se prelungeste termenul, or nu s-a intamplat asa ceva", a explicat Daniel Don, in cadrul unei conferinte de presa.

Don a reclamat si faptul ca institutiile statului nu sunt informate in legatura cu intentiile Bechtel, desi ele sunt cele care prelucreaza datele fostilor angajati.

"Daca nu s-a facut disponibilizarea in 6 aprilie si nu s-a cerut, oficial, prelungirea termenului, nu poti sa disponibilizezi oricand, pentru ca institutiile statului trebuie sa fie pregatite, sa nu fie cozi la AJOFM, sa facem hartii, trebuie planificare, nu sa ma trezesc cu 1.000 de oameni la ghisee.

Nu trebuie sa fie haos, trebuie sa vedem cati bani presupune o astfel de concediere de cateva sute de oameni.

Trebuie luate masuri din timp, dosare facute. Asa s-a procedat si la disponibilizarile din CFR si e nevoie sa facem calculele", a explicat directorul executiv al AJOFM Cluj.

Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel, a anuntat, la inceputul lunii aprilie, ca firma a decis sa amane concedierea colectiva pana la finalizarea unor negocieri cu statul roman privind plata datoriilor si finantarea lucrarilor pe anul 2010. Negocierile au inceput in data de 15 aprilie si vor dura pana la finalul anului.

Conducerea Bechtel a anuntat, la inceputul lunii februarie, ca intentioneaza sa pastreze 300 din cele 1.933 de persoane care lucreaza la Autostrada Transilvania.

#bechtel, #concedieri, #ajofm, #angajati , #stiri CFR