Autoritatile locale vor fi scutite de la plata TVA la contractele cu bani europeni

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 01:13
996 citiri

Autoritatile locale vor fi scutite de la plata TVA pentru contractele de livrari de bunuri, prestari de servicii si executii de lucrari finantate din fondurile structurale, a decis, marti, Guvernul.

"Plata TVA aferenta livrarilor de bunuri, prestarilor de servicii si executiei de lucrari, finantate, integral sau partial, din contributia financiara a Uniunii Europene ai caror beneficiari sunt autoritati publice centrale si locale, unitati subordonate, organisme neguvernamentale, non profit, se asigura de la bugetul de stat", se arata in comunicatul Guvernului.

De asemenea, prevederea se aplica si pentru proiectele similare ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si ale Companiei Nationale CFR.

Guvernul a modificat, in sedinta de astazi, Ordonanta de urgenta 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate Romaniei de catre Comunitatea Europeana, precum si a fondurilor de cofinantare aferente acestora.

Modificarea a fost necesara intrucat, prin aplicarea Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2007, a fost eliminata scutirea de TVA pentru contractele finantate din fonduri nerambursabile.

Ministerul Finantelor Publice va elabora, in termen de 30 de zile, instructiuni de aplicare a actului normativ. Instructiunile se aproba prin ordin al ministrului Finantelor Publice.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)