Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Astra Vagoane Calatori mizeaza cresterea afacerilor cu 25 la suta, in 2009

Astra Vagoane Calatori mizeaza cresterea afacerilor cu 25 la suta, in 2009
Producatorul roman de vagoane de calatori, Astra Vagoane Calatori Arad, va inregistra o crestere cu 25 la suta a cifrei de afaceri in 2009, ca urmare a cresterii capacitati de productie in urma investitiilor realizate, a declarat Valer Blidar, actionarul principal al societatii, potrivit Agerpres. 'In urma unei investitii de circa 1,5 milioane de euro am achizitionat o instalatie de prelucrare a cadrului de boghiu, ceea ce a facut sa crestem capacitatea de productie de la boghiuri pentru 15 vagoane pe luna la boghiuri pentru 40 de vagoane pe luna', a spus Blidar.
Acesta a precizat ca instalatie se afla deja in probe, urmand ca in circa o saptamana sa produca la capacitatea optima.

In prezent, Astra Vagoane Calatori Arad furnizeaza 200 de vagoane de calatori pentru Iran, in cadrul unui contract pe trei ani, cu o valoare de circa 150 milioane de euro, si a castigat licitatia, organizata prin Bursa Romana de Marfuri, pentru constructia a 200 de vagoane de calatori pentru CFR Calatori , operatorul national de transport calatori pe calea ferata.

Compania va inregistra o crestere cu circa 20 - 25 la suta a cifrei de afaceri in 2008, pana la circa 80 milioane de euro. Compania este singura din Romania ce realizeaza vagoane de calatori care pot rula cu viteza de 200 kilometri pe ora. Principalul concurent este Remarul Pascani, care apartine grupului Grampet, implicat si pe piata romaneasca de transport de marfa pe calea ferata.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1245 ori