Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ovidiu Silaghi: CFR Marfa se privatizeaza pana la finalul anului

Ovidiu Silaghi: CFR Marfa se privatizeaza pana la finalul anului


Ministrul Transporturilor, Ovidiu Ioan Silaghi, a declarat miercuri, la finalul intalnirii cu reprezentantii misiunii comune FMI, CE si BM, ca MTI isi asuma privatizarea CFR Marfa pana in decembrie.

In cadrul intalnirii s-au analizat stadiul privatizarii CFR Marfa si vanzarea unui pachet minoritar al companiei TAROM.

In ce priveste CFR Marfa, discutiile s-au axat pe marginea etapelor aferente procesului de privatizare pentru obtinerea celui mai bun pret pe piata.

Silaghi a declarat ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii isi asuma privatizarea CFR Marfa pana in decembrie 2012, subliniind ca si in cazul celui mai pesimist scenariu acest deziderat va fi atins.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel al introducerii managementului privat in companiile de stat.

De asemenea, la nivelul ministerului a fost luata decizia de a extinde introducerea managementul privat de la cele doar doua companii (CFR S.A. si CFR Calatori) vizate initial, la alte opt societati, a caror cifra de afaceri depaseste 7,3 milioane euro.

"Totodata, exista in derulare contracte de asistenta pentru selectarea managerilor si membrilor consiliilor de administratie pentru companiile selectate sa beneficieze de management privat. Ca si masuri corelate cu acest proces de selectare a managerilor si membrilor consiliilor de administratie, se fac demersuri pentru modificarea de urgenta a statutelor companiilor, in conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista", au precizat reprezentantii MTI.

In cadrul intalnirii s-au discutat si masurile de reorientare a companiilor catre piata, reducerea cheltuielilor si cresterea veniturilor, implementarea acestora vizand cu precadere CFR Infrastructura.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Ioan Silaghi, s-a intalnit miercuri cu reprezentantii misiunii comune a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale, cu ocazia celei de-a VI-a evaluari din cadrul Acordului Stand-By, incheiat in martie 2011.


FMI s-a plans de intarzierea privatizarii la TAROM si CFR Marfa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1332 ori