CFR Marfa: Investitorul strategic va licita cu oferta in plic

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 14:08
1729 citiri
CFR Marfa: Investitorul strategic va licita cu oferta in plic

Strategia de privatizare a companiei CFR Marfa, publicata de ministerul Transporturilor, prevede ca investitorii interesati de achizitia comapaniei sa faca intai o serie de oferte preliminare si neangajante, urmate de o licitatie in care oferta va fi facuta in plic.

Singurul criteriu de adjudecare a licitatiei va fi pretul, potrivit strategiei. Pretul de pornire va fi stabilit de stat care va reduce tariful, in cazul in care nu va exista suficient interes din partea investitorilor.

Garantia de participare la licitatie este de 10 milioane de euro, ceea ce reprezinta 17% din valoarea nominala a actiunilor statului.

Privatizarea CFR Marfa se va face cu un investitor strategis sau cu un grup de investitori, care se obliga sa mentina obiectul de activitate al societatii. Reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, cat si ai Consiliul Superior de Aparare a Tarii, vor monitoriza, post-privatizare, compania.

Seful FMI in Romania: Singura solutie pentru CFR Marfa este vanzarea integrala

Probleme de la CFR Marfa au fost scoase in evident si de reprezentantii FMI in tara. Seful delegatiei, Erik de Vrijer, a spus ca singura solutie pentru salvarea companiei este privatizarea integrala, prin vanzarea catre un investitor strategic.

Procesul de privatizare a CFR Marfa va incepe in luna februarie si nu poate dura "sub nicio forma" mai mult de sase luni, potrivit declaratiilor pe care le-a facut in urma cu cateva zile ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#CFR marfa privatizare, #CFR Marfa datorii, #CFR Marfa investitor strategic , #Rezultate financiare