CFR Calatori si-a redus pierderile cu o treime in primul semestru

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 10:30
1604 citiri
CFR Calatori si-a redus pierderile cu o treime in primul semestru

CFR Calatori a inregistrat, in primul semestru al acestui an, pierderi de 139 de milioane de lei, in scadere cu 30,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat pierderi de 200 de milioane de lei, potrivit datelor anuntate marti de companie.

"Obiectivul principal pentru anul 2013 al noii conduceri a CFR Calatori este legat de reducerea pierderilor companiei fata de anul 2012. In acest sens, masurile luate de catre administratie pe primele 6 luni ale anului 2013 au dus la diminuarea pierderilor de la 200 milioane lei semestrul I 2012 la 139 milioane semestrul I 2013, in scadere cu 61 milioane lei fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Acest rezultat este de natura sa contribuie in mod semnificativ la imbunatatirea echilibrului financiar al companiei si este un obiectiv asumat prin Planul de Administrare si Planul de Management aprobate de catre actionarul unic", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, reducerea pierderilor a fost posibila prin efectul cumulat al unui pachet de masuri intre care reconfigurarea activitatii prin reducerea unor linii neprofitabile si cu slaba productivitate, care inregistrau pierderi istorice semnificative, reducerea consumului de motorina cu aproximativ 800 de tone/luna fata de 2012, cu implicatii directe in reducerea costurilor de exploatare si reducerea cheltuielilor cu personalul prin scaderea numarului de angajati de la 14.028 persoane in 2012 la 13.891 persoane in 2013 fara concedieri colective si in conditiile integrarii unor filiale.

De asemenea, compania si-a imbunatatit pozitia financiara in relatia cu tertii prin reducerea liniilor de credit cu 30,5 milioane lei fata de inceputul anului, cu efecte in reducerea dobanzilor si comisioanelor aferente acestor imprumuturi. Achitarea din fonduri proprii a tuturor investitiilor restante aferente anului 2012 reprezinta un alt rezultat pozitiv de natura sa consolideze pozitia financiara a companiei.

Un obiectiv prioritar al conducerii in aceasta perioada este legat de implementarea, pentru prima data in istoria companiei, a unei strategii pentru atragerea de fonduri europene la CFR Calatori prin realizarea actiunilor necesare eligibilitatii companiei si crearea cadrului institutional si de proiecte care sa permita atragerea acestora in perioada curenta, dar si pentru urmatoarea perioada de planificare a acestor fonduri care incepe in 2014.

Pentru imbunatatirea capacitatii operationale a companiei s-au luat masuri care vizeaza atat realizarea programului de reparatii a materialului rulant cat si modernizarea spatiilor de productie din interiorul depourilor, impreuna cu activitati de ecologizare a terenurilor din depouri cat si a reducerii poluarii din depourile de tractiune.

In ceea ce priveste veniturile din activitati proprii, compania a realizat o crestere cu 3% a veniturilor auxiliare in perioada ianuarie-iunie 2013 fata de aceeasi perioada a anului trecut si are in vedere si alte masuri de crestere a veniturilor pentru perioada urmatoare, prin cresterea tarifelor.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#pierderi CFR Calatori, #rezultate financiare CFR, #plan mangement CFR Calatori, #venituri cfr calatori , #Rezultate financiare