CFR Calatori investeste 200.000 de euro in tonomate de bilete. Vezi in care gari le gasesti

Miercuri, 21 August 2013, ora 06:05
2396 citiri
CFR Calatori investeste 200.000 de euro in tonomate de bilete. Vezi in care gari le gasesti
Tonomatul de bilete din Gara de Nord. Sursa foto: Click

CFR Calatori va instala alte 25 de tonomate de bilete de tren, in parteneriat cu Informatica Feroviara, firma care a castigat contractul de 237.000 de euro prin care se angajeaza sa monteze automatele si sa le asigure si serviciile de mentenanta.

Contractul castigat de Informatica Feroviara presupune instalarea a 25 de automate de bilete care au implementata solutia xSellKiosk, cea care permite vanzarea biletelor de treb, potrivit unui anunt dgmarket. Licitatia a fost organizata pe 9 august, anul acesta, iar castigatorul a fost desemnat luni, pe 19 august, arata acelasi anunt.

Prin aceasta masura, CFR Calatori continua programul pilot demarat in 2010, cand instalase doua automate de vanzare a biletelor de tren in statia Constanta si unul in statia Mangalia. Proiectul este realizat de CFR Calatori in colaborare cu societatea Informatica Feroviara SA, cea care a implementat si software-ul utilizat in cadrul sistemului xSell de vanzare a biletelor in sistem computerizat.

Masinaria, conceptie integral romaneasca, a costat numai 9.000 de euro, comparativ cu 25.000 de euro, cat se cerea pentru cea mai ieftina oferta din import, arata Gandul.

Tonomatele de bilete se gasesc deja in mai multe gari importante din Romania: exista deja doua in Gara de Nord, doua in Brasov si unul in statia din Predeal, in timp ce in garile din Magalia si Constanta mai exista cate un astfel de dispozitiv.

Automatele care vand bilete de tren

Automatele de vanzare xSellKiosc sunt usor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimatiilor de calatorie au incorporat cititor de card bancar (POS). De asemenea, sunt prevazute cu module si aplicatii necesare pentru emiterea legitimatiilor si rezervarea locurilor si ofera o gama larga de servicii: printre care se numara informare calatorilor despre mersul trenurilor, vanzarea de legitimatii de calatorie, dar si plata prin card a legitimatiilor achizitionate cu tiparirea chitantei aferente pentru tranzactia bancara.

"Calatorii pot cumpara biletele intr-un timp foarte scurt, urmand o procedura simpla: aleg datele de calatorie, ruta, tipul de tren si tichetul pentru loc, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la punctele de emitere din gari sau agentii de voiaj. Acest serviciu este accesibil si prin prisma amplasarii terminalelor in zonele de proximitate ale garilor", spun reprezentantii CFR Calatori.

CFR Calatori se asteapta la adancirea pierderilor in 2012

CFR Calatori a pierdut, in 2012, mai mult de 224 milioane de euro (un miliard de lei) si se asteapta la pierderi de aproximativ 90 de milioane de euro (peste 400 milioane de lei) anul acesta.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, considera ca situatia financiara a CFR Calatori este cea mai mare problema a ministerului si spunea ca nu se asteapta la o redresare a companiei in perioada urmatoare, fara "o solutie extraordinara".

"Cea mai mare problema a Ministerului Transporturilor, dupa parerea mea, o reprezinta situatia financiara a CFR Calatori, companie care a avut anul trecut pierderi de aproximativ un miliard de lei noi, si daca nu gasim o solutie extraordinara, nu avem nicio sansa s-o redresam in urmatoarea perioada. Este motivul pentru care voi cere Guvernului la rectificare niste sume importante.

Nu stiu daca se vor gasi solutiile pentru alocarea acestor sume, dar daca nu se vor gasi va trebui sa recurgem la alte solutii - credite bancare, eventual o asociere sau o privatizare", declara, intr-un interviu acordat Agerpres fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#cfr calatori, #pierderi CFR Calatori, #automate bilete CFR Calatori , #Rezultate financiare