Paradoxul CFR. Pierderi din activitate de 550 milioane lei si profit contabil de un miliard in 2012

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 14:56
2294 citiri
Paradoxul CFR. Pierderi din activitate de 550 milioane lei si profit contabil de un miliard in 2012

CFR SA a incheiat anul 2012 cu o pierdere operationala de 550 milioane de lei si un profit contabil de un miliard de lei, a declarat, joi, directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, Dimitris Sophocleous.

"Compania are profit din punct de vedere contabil de un miliard de lei. Din punct de vedere operational, are un rezultat de minus 550 milioane lei. Este o mare discrepanta", a declarat Dimitris Sophocleous, in cadrul conferintei cu tema

"Activitatea de management a companiei in primul trimestru al acestui an".

Directorul companiei a subliniat ca a inceput sa lucreze la masuri pe termen scut si lung pentru a echilibra compania din punct de vedere operational.

CFR are de incasat mai multi bani decat suma pe care o datoreaza

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA are de incasat 1,7 miliarde de lei si datorii totale de 1,6 miliarde lei, a declarat, joi, directorul general al companiei Dimitris Sophocleous.

Acesta a precizat ca arieratele catre bugetul de stat sunt de aproape 610 milioane de lei, iar catre furnizorii de energie de 410 milioane de lei.

"Energia electrica nu este folosita de noi. Noi cumparam energia, o furnizam in reteaua electrica la operatori si facturam energia la CFR Marfa, CFR Calatori si operatori privati. De la CFR Marfa si de la CFR Calatori, plati care vin pentru facturile noastre, pentru TUI ( Taxa de Utilizare a Infrastructurii n.r. ) sau facturile de energie sunt aproape la nivelul de 40% decat trebuia sa fie si, de aceea, exista si arieratele noastre catre stat si catre furnizorii de energie", a spus Dimitris Sophocleous.

De asemenea, acesta a declarat ca societatea acumuleaza in fiecare luna aproape 40-45 milioane lei datorii catre stat. Din iunie 2012 si pana la sfarsit de an s-a acumulat aproximativ 500 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#rezultate financiare CFR, #datorii cfr, #profit CFR, #pierderi, #creante cfr , #Rezultate financiare