CFR SA a inchiriat trei sectii CF neinteroperabile

Vineri, 25 Mai 2012, ora 13:37
1678 citiri
CFR SA a inchiriat trei sectii CF neinteroperabile

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA informeaza ca, in urma licitatiei publice desfasurata joi la Bursa Romana de Marfuri, au fost adjudecate trei sectii CF neinteroperabile aflate pe raza sucursalelor teritoriale CREIR Bucuresti si CREIR Timisoara.

Astfel, sectia CF neinteroperabila Ploiesti Crang - Ploiesti Vest (CREIR Bucuresti) a fost adjudecata la valoarea de 12.700 lei/an (fara TVA) de operatorul economic/gestionarul de infrastructura SC Vest Transrail SRL.

Sectia CF neinteroperabila Buda-Slanic(CREIR Bucuresti) a fost adjudecata la valoarea de 173.600 lei/an (fara TVA) de operatorul economic/gestionarul de infrastructura SC Transferoviar Grup SA.

Sectia CF neinteroperabila Oravita - Iam (CREIR Timisoara) a fost adjudecata la valoarea de 41.000 lei/an (fara TVA) de operatorul economic/gestionarul de infrastructura RC-CF Trans SRL.

Durata de valabilitate a contractului de inchiriere este de patru ani.

Operatorii economici (gestionarii de infrastructura), desemnati castigatori, sunt obligati sa preia si personalul CFR existent sau care isi desfasoara activitatea pe sectia sau grupul de sectii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul inchirierii, in conformitate cu prevederile legislative.

CNCF "CFR" SA are posibilitatea sa ofere in regim de inchiriere - prin licitatii publice la Bursa Romana de Marfuri -, sectiile de circulatie apartinand infrastructurii feroviare neinteroperabile catre operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011.

Inchirierea unor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila reprezinta unul din angajamentele incluse in programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizeaza reducerea cheltuielilor si a activitatilor neprofitabile.

Prin programul de eficientizare a activitatii CNCF "CFR" SA urmareste respectarea angajamentelor Guvernului Romaniei cuprinse in Scrisoarea de Intentie, semnata cu Fondul Monetar International si Memorandumul de Intelegere cu Uniunea Europeana.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#statii CFR neinteropeabile inchiriere, #statii CFR operatori privati, #inchiriere infrastructura feroviata neinteroperabila , #Profit