Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Relu Fenechiu: Plata salariilor la CFR costa 49 milioane de lei

Relu Fenechiu: Plata salariilor la CFR costa 49 milioane de lei


Ministrul Transporturilor, Relu Fenchiu, sustine ca efortul financiar pentru plata salariilor angajatilor CFR ajunge la 49 milioane de lei. Ministrul a precizat ca salariatii au reluat lucrul, dupa ce au intrat in greva, miercuri la ora 7 dimineata, nemultumiti ca nu au primit salariu pentru luna decembrie.

"Prima mea grija este sa am grija de angajati. Vreau sa evit ca, pe viitor, sa se plateasca 'clienti politici' si sa nu se plateasca salariile. S-au incercat explicatii, nu le-am acceptat si vrem sa rezolvam problema. Efortul financiar pentru plata salariilor este de 49 milioane de lei", a declarat Relu Fenechiu, in cadrul unei conferinte de presa, organizate din cauza grevei spontane la CFR.

Ministrul a precizat ca principala sa preocupare este sa rezolve problema salariilor. "Vreau sa ma conving ca toti oamenii vor primi salariile si va promit ca voi face o analiza a motivelor, iar cei vinovati vor plati".

Fenechiu a mai adaugat ca vrea sa eficientizeze activitatea, in toate domeniile si ca va purta un dialog complicat cu organizatiile sindicale.

In cursul orei 10.30, ministrul a precizat ca banii de salarii au intrat in conturi, mentionand ca "toti angajatii isi vor primi salariile".

Ministrul a reiterat faptul ca va face o analiza sa vada cine e vinovat de faptul ca "ceea ce s-a rezolvat intr-o zi nu se putea rezolva pana acum" si a mentionat ca "nu pot sa iau masuri in ceea ce priveste reorganizarea companiei, daca nu suntem la zi cu plata salariilor".

Angajatii Regionalelor Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta au intrat in greva, in dimineata zilei de miercuri, nemultumiti din cauza intarzierii cu o zi a platii salariului (lichidarea) pe luna decembrie. Timp de doua ore, 89 de trenuri s-au oprit in camp sau au ramas din statii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1326 ori