Noi schimbari in conducerea CFR: Directorul general George Micu a fost inlocuit

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 08:38
2004 citiri
Noi schimbari in conducerea CFR: Directorul general George Micu a fost inlocuit

Directorul general al CFR SA, George Micu, a fost inlocuit de Ionel Voicu, director general adjuct pe proiecte europene, iar Consiliul de Administratie al companiei a fost completat cu doi membri, dupa ce Victor Cionga si George Ciobanasu, selectati initial, au renuntat la aceasta functie.

Voicu, numit interimar, va conduce compania care administreaza infrastructura feroviara pana la finalizarea procedurii de selectie a unui nou CEO, se arata intr-un comunicat transmis de CFR SA.

AGA CFR a revocat la 10 ianuarie intregul Consiliu de Administratie

Adunarea Generala a Actionarilor CFR SA a revocat la 10 ianuarie intregul Consiliu de Administratie, invocand managementul defectuos, si a numit o noua structura de conducere.

Din noul Consiliu de Administratie fac parte Ovidiu Putura, secretar de stat in Ministerul Justitiei - ales si presedinte CA, Ovidiu Petrisor Artopolescu (membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Florin Luca (consultant financiar), Mircea Popa (secretar general la Departamentul pentru Energie) si Constantin Sebesean (manager privat).

Ultimii doi au fost numiti in CA dupa ce Victor Cionga, fost director general al Bursei de Valori, si George Ciobanasu, auditor financiar, au renuntat la functia de administrator, la o saptamana de la numirea in aceasta pozitie.

"Domnii Cionga Victor, managing partner la AZ Capital Advisors si Ciobanasu George, auditor financiar, care au fost initial selectati ca membri in Consiliul de Administratie al companiei nu au fost de acord cu drepturile aferente acestei functii, indeosebi cele financiare, pe care acestia le-au considerat prea mici in raport cu obligatiile. In aceste conditii, au refuzat semnarea contractului. In prezent, Consiliul de Administratie este statutar si functioneaza conform legii", se spune in comunicat.

In schimb, Ciobanasu si Cionga afirma ca nu au solicitat o remuneratie mai mare si ca retragerea din CA a fost determinata de solicitarea venita din partea actionarului pentru semnarea in regim de urgenta a contractului de mandat, in conditiile in care anumite prevederi erau extrem de delicate.

"Explicatia reprezentantilor CFR SA este regretabila, cu atat mai mult cu cat nu este exacta. Noi nu am solicitat o remuneratie mai mare; din contra, am considerat ca acest aspect nu este prioritar si ar putea fi revizitat mai tarziu, lucru pe care l-am mentionat in mod repetat in discutiile avute in cursul zilei de joi, 15 ianuarie, atat cu ceilalati membri ai CA-ului, cat si cu reprezentantii actionarului. Motivul retragerii noastre, pe care ne vedem nevoiti acum sa-l facem public, este legat de presiunea exercitata din partea actionarilor pentru semnarea in regim de urgenta a unui contract de mandat, in conditiile in care anumite prevederi erau extrem de delicate si, din punctul nostru de vedere, necesitau o negociere pe care noi am estimat-o la maximum trei zile lucratoare. Consideram ca prin aceasta abordare s-au ignorat cerinte minime de guvernanta corporativa. Acesta a fost motivul pentru care ne-am retras si am comunicat in scris decizia si motivatia acesteia prin email inca de joi seara reprezentantilor actionarului si celorlalti membri ai Consiliului de Administratie", au transmis Ciobanasu si Cionga.

Cine facea parte din fostul CA al CFR

Fostul Consiliu de Administratie era format din Florian Raimund Kubinski (presedinte, CFO Volksbank Romania), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat in Ministerul Finantelor) si Sebastian Tcaciuc (membru).

Kubinski a comunicat la 11 ianuarie ca in cele noua luni de mandat Consiliul de Administratie din care a facut parte a respectat angajamentele asumate in fata institutiilor financiare internationale si a adoptat masuri care au avut ca efect inregistrarea de profit de catre companie si eliminarea datoriilor fata de buget.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA si Sectia Regionala de Politie de Transporturi Bucuresti dupa un control la CFR SA, in urma caruia au fost constatate deficiente de natura economica, administrativa sau organizatorica, precum si indicii privind savarsirea de infractiuni.

Ministerul Transporturilor a dispus controale si la companiile Tarom, CFR Marfa, CFR Calatori si Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, perioada analizata fiind ianuarie 2012 - septembrie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CFR conducere, #management CFR, #inlocuiri CFR , #Management