Manescu: Astept un plan de restructurare de la managementul CFR Marfa

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 07:45
1600 citiri
Manescu: Astept un plan de restructurare de la managementul CFR Marfa

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, joi seara, ca asteapta de la conducerea CFR Marfa un plan de restructurare care sa cuprinda mai multe masuri decat cea a disponibilizarilor, in conditiile in care s-a venit cu o propunere de concediere a unui numar de 1.000 - 1.200 de angajati. Potrivit acesteia, planul de restructurare a companiei se afla in lucru.

"Planul de restructurare trebuie sa il dea managementul de la CFR Marfa. Managementul lucreaza la acest plan. Au venit cu o propunere de disponibilizare a 1.000 - 1.200 de angajati. Eu astept - si i-am spus si managerului de la CFR Marfa - eu astept un plan de restructurare care sa includa mai mult decat disponibilizari. Chiar vreau sa vad: cate contracte poate sa obtina, care este perspectiva din acest punct de vedere, cum vede dezvoltarea, cum vede restructurarea si viabilizarea companiei, pentru ca cel mai simplu este sa vinzi vagoane si sa dai oamenii afara. Probabil ca la un moment dat va trebui sa se intample si lucrul acesta, dar nu vreau sa se intample numai asta. Asta ar trebui sa aduca managementul privat in plus fata de unul de stat si, pana acum, nu a adus asta nicaieri (in niciuna dintre companiile aflate in subordinea ministerului - n.r.)", a spus Manescu, la TVR1.

Seful de la Transporturi a explicat ca, dupa privatizare, CFR Marfa ar trebui sa devina o companie mai puternica, cu un parc de vagoane innoit, o companie care sa aiba posibilitatea sa semneze contracte, sa-si largeasca baza de clienti in asa fel incat sa poata exista pe piata, o companie cu deschidere spre alte piete si spre Europa, cu o strategie de dezvoltare regionala.

"De asta nu vrem sa ne grabim si dureaza pana in 2015 privatizarea. Pentru ca privatizarea este un punct de pe agenda, dar, in paralel cu acest proces de privatizare, noi trebuie sa restructuram si sa viabilizam economic aceasta companie", a subliniat Ramona Manescu.

Referindu-se la asteptarile sale de la managementul privat in cazul TAROM, ministrul Transporturilor si-a exprimat convingerea ca noul board poate sa redreseze compania.

"La TAROM, abia am schimbat Consiliul de Administratie si am convingerea ca aceasta noua echipa chiar are dorinta si chiar poate sa faca ceva bine pentru TAROM", a adaugat ministrul Manescu.

#concedieri cfr, #restructurare CFR, #management privat CFR Marfa , #Management