Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isar, fostul sef de la CFR, dat in judecata de Ministerul Transporturilor pentru calomnie

Isar, fostul sef de la CFR, dat in judecata de Ministerul Transporturilor pentru calomnie


Ministerul Transporturilor (MT) intentioneaza sa il dea in judecata pe fostul presedinte al Consiliului de Administratie al CFR Lucian Isar, in urma unor declaratii ale acestuia aparute in presa referitoare la "neregularitati" in desfasurarea activitatii Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA.

Reprezentantii MT califica declaratiile lui Isar drept "tendentioase, nefondate si nesustinute".

"(...) informam ca Ministerul Transporturilor dezminte public declaratiile tendentioase, nefondate si nesustinute ale domnului Lucian Isar si ne rezervam dreptul de a-l actiona in judecata", se mentioneaza in comunicatul citat.

Referitor la declaratia fostului presedinte al CA al CFR, potrivit careia nu a existat un motiv oficial de respingere a planului de administrare in cazul CFR, Ministerul Transporturilor subliniaza ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a solicitat Consiliului de Administratie (CA) revizuirea si completarea primei forme a planului de administrare, cu obiective cuantificate conform prevederilor din ordonanta corporativa si, nu in ultimul rand, corelarea acestuia cu angajamentele asumate de Guvern, MT si ale CNCF CFR SA in cadrul acordurilor cu institutiile financiare internationale.

Nefiind indeplinite aceste obiective, reprezentantii AGA au respins in unanimitate, planul de administrare revizuit, conform OUG 109/2011, art. 30 (3), precizeaza MT.

"Desi continuarea si sustinerea proiectelor cu finantare europeana nu a reprezentat o prioritate pentru fosta conducere, mentionam ca serviciile de consultanta pentru proiectele de reabilitare pe anumite tronsoane de pe Coridorul IV Paneuropean sunt asigurate de echipe de specialisti, formate din personal cu studii superioare, atestat MLPAT pentru dirigentia de santier, care sa asigure temporar serviciile de supervizare pana la adjudecarea contractului de Consultanta in domeniul managementului executiei si pentru verificarea executiei lucrarilor de constructii si instalatii.

Proiectul tehnic pus la dispozitia echipelor de supervizare si a constructorilor este proiectul tehnic care a fost intocmit pe baza studiilor de fezabilitate, aprobate de Comisia Europeana, prin cererile de finantare", se specifica in comunicat.

Potrivit MT, CE a fost, de asemenea, informata, in cadrul intalnirilor cu reprezentantii institutiilor implicate in implementarea proiectelor, despre constituirea acestei unitati si a recomandat cooptarea unui expert independent care sa certifice respectarea tuturor cerintelor, conform proiectului. Reprezentantii JASPERS (consultantul care a avizat cererile de finantare) si-a aratat disponibilitatea de a sustine acest demers.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1467 ori