Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GFR: Contractul de vanzare al actiunilor CFR Marfa s-ar putea semna saptamana viitoare

GFR: Contractul de vanzare al actiunilor CFR Marfa s-ar putea semna saptamana viitoare


Contractul de vanzare a pachetului de 51% actiuni ale CFR Marfa ar putea fi semnat in cursul saptamanii viitoare, stadiul actual fiind de obtinere a avizelor necesare din partea vanzatorului, respectiv statul roman, a declarat, vineri, directorul general al Grupului Feroviar Roman, Sorin Chinde.

"La aceasta ora, contractul de vanzare a actiunilor CFR Marfa se afla in stadiul obtinerii tuturor avizelor necesare din partea vanzatorului, adica statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor. Cand aceste avize vor fi obtinute, contractul va fi semnat. Probabil, saptamana viitoare o estimam ca si timp", a spus Chinde.

Intrebat despre schimbarile care vor avea loc la aceasta companie, directorul general al GFR a precizat ca se doreste aducerea CFR Marfa la nivelul de a oferi servicii la calitatea pe care o ofera astazi Grupul Feroviar Roman.

"Noi dorim sa aducem CFR Marfa sa ofere aceleasi servicii la standardele pe care le ofera GFR azi si, mai ales, sa o aducem in zona de eficienta economica si financiara. Vrem sa o aducem la standarde de eficienta. Incercam sa schimbam de la modul de organizare a exploatarii, relatiile cu clientii, abordarea pietei - toate aceste domenii vor trebui sa treaca printr-un proces de regandire", a adaugat el.

Compania Grup Feroviar Roman a fost declarata, in 20 iunie 2013, castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, pretul oferit de companie fiind de 202 milioane euro.

Grup Feroviar Roman este o societate cu capital social integral privat, care presteaza servicii de transport feroviar de marfuri si servicii conexe transportului feroviar. GFR exploateaza un parc de 8.000 de vagoane si 260 de locomotive. In asociere cu CFR Marfa in societatea Rolling Stock, GFR a inregistrat, in 2012, un profit de 4,5 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2137 ori