Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fenechiu ii raspunde lui Basescu. Noul Master Plan de Transport, in grafic

Fenechiu ii raspunde lui Basescu. Noul Master Plan de Transport, in grafic


Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu precizeaza ca in anul 2011 ministerul a reziliat primul contract de consultanta pentru elaborarea Master Planului General de Transport, iar in aprilie 2012 a fost incheiat un alt contract, ale carui termene sunt respectate.

In replica la declaratiile presedintelui, care a mentionat ca Guvernul a probat ca nu a fost competent in pregatirea absorbtiei banilor pentru exercitiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles, fostul ministru al Transporturilor precizeaza ca in aprilie 2012 a fost incheiat contractul de consultanta pentru elaborarea Master Planului General de Transport, cu liderul mondial in domeniu AECOM.

Incheierea contractului de consultanta vine dupa ce in 2011 Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat primul contract de consultanta care avea acelasi obiectiv, si anume elaborarea Master Planului General de Transport.

Presedintele a citat din analiza Comisiei Europene mai multe formulari critice printre care cea referitoare la faptul ca documentul transmis de partea romana "nu tine cont de substanta Strategiei Europa 2020", lipsa de corelare intre recomandarile specifice de tara si programul national de reforma, "lipsa capacitatii de analiza" in stabilirea obiectivelor care trebuie finantate, propunerea unor proiecte neeligibile, lipsa unui Master Plan pe Transporturi.

"Si, in sfarsit, pentru ca tot am pierdut <>, pe domnul Fenechiu, o observatie din documentul expertilor Comisiei Europene care spune <>. Asa genial si asa lipsa, dupa domnul prim-ministru", a mai comentat Basescu.

In replica la declaratiile presedintelui, Relu Fenechiu precizeaza intr-un comunicat ca in aprilie 2012 a fost incheiat contractul de consultanta pentru elaborarea Master Planului General de Transport, cu liderul mondial in domeniu AECOM, dupa ce in 2011 Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat primul contract de consultanta care avea acelasi obiectiv, si anume elaborarea Master Planului General de Transport.

"Tin sa mentionez ca, in urma demersurilor Ministerului, la ultimele discutii purtate cu consultantul s-a analizat posibilitatea de a devansa termenele de livrare a rapoartelor, iar AECOM a promis ca va face tot posibilul ca versiunea preliminara a Raportului privind Master Planul pe termen scurt, mediu si lung pentru domeniile rutier, feroviar, aerian, naval si multimodal sa fie transmisa in prima jumatate a lunii august, astfel incat proiectele respective sa intre in discutii pentru exercitiul financiar 2014-2020 cu reprezentantii Comisiei Europene, intalnire care va avea loc la sfarsitul lunii august", adauga Fenechiu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1291 ori