CFR Marfa are management privat

Joi, 21 Februarie 2013, ora 11:59
4218 citiri
CFR Marfa are management privat

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a numit doi noi directori la CFR MARFA. Dragos Draghici a fost numit director general al CFR MARFA, in timp ce Mustafa Aysun a fost numit presedinte al C.A al CFR MARFA.

Fenechiu a mai mentionat ca membrii Consiliului de Administratie (CA) nu au atributii directe in privatizare.

"Cei din CA nu au atributii directe in privatizarea companiei. Este o situatie de incompatibilitate, i-am rugat sa lucreze impreuna cu ministerul, in interesul companiei CFR Marfa, pentru ca ne intereseaza ca aceasta companie sa fie valorificata la un pret cat mai mare si sa ajunga in mana unei entitati care sa dezvolte aceasta entitate in Romania", a mentionat Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a mai adaugat ca planul de management al companiei va fi prezentat in termen de cel mult 90 de zile, dar a mentionat ca este posibil ca activitatea noilor directori sa se prelungeasca.

"Noi avem termen 20 iunie, pentru stabilirea castigatorului. Procedura efectiva poate dura mai mult, motiv pentru care mandatul acestora este posibil sa se prelungeasca pe o perioada pe care nu o pot anticipa", a punctat Fenechiu.

Draghici a fost director general adjunct la Gazprom Romania, in timp ce Aysun Mustafa a lucrat in Unicredit si Piraeus Bank.

Alaturi de Aysun si Draghici, in Consiliul de Administratie al CFR mai fac parte juristul Ionut Georgescu, economistul Dan Berceal, Alexandru Dragos Draghici, Dana Galbe, Claudiu Dumitrescu si Florin Tomescu.

Liviu Radu - inginer implicat in managementul unei companii in domeniul IT,

Bogdan Constantinescu - economist, peste 12 experienta in institutii financiar-bancare

Dan Constantinescu - inginer cu 15 ani de experienta in domeniul financiar,

Ionut Georgescu - jurist cu experienta de 10 ani in management si marketing

Dan Pelcea, economist cu experienta de 15 de ani in management.

Totodata, ministrul a anuntat si componenta Comisiei de privatizare a CFR Marfa din care fac parte, intre altii, Cristian Ghibu - secretar de stat in Ministerul Transporturilor si presedinte al comisiei, Marcel Bolos - directorul autoritatii de management al Programului Operational Sectorial - Transporturi si Claudiu Dumitrescu - director al Directiei de Transporturi Feroviar din Ministerul Transporturilor.

Privatizarea CFR Marfa costa statul 10 mil de lei

Statul roman va cheltui aproximativ 10 milioane de lei pentru privatizarea CFR Marfa, companie strategica cu datorii de peste 1,8 miliarde de lei.

CFR Marfa va fi scoasa la privatizare cel tarziu la mijlocul lunii martie a acestui an, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.

In ce conditii financiare este vanduta CFR Marfa

CFR Marfa avea, la sfarsitul anului 2011, datorii totale de peste 1,8 miliarde de lei, dintre care datorii curente de peste 1,5 miliarde de lei, potrivit informatiilor prezentate de catre Ministerul Transporturilor, in nota de fundamentare a privatizarii CFR Marfa.

Cea mai mare parte a datoriilor - 1,33 miliarde de lei - este catre entitati publice, in principal catre bugetul de stat si catre bugetul asigurarilor sociale (678 de milioane de lei) si catre Compania Nationala de Cai Ferate (583 milioane de lei).

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#conducere noua CFR Marfa, #director CFR Marfa, #privatizare cfr marfa , #Management