Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul angajatilor de la CFR Calatori care vor fi disponibilizati ar putea fi redus cu 200

Numarul angajatilor de la CFR Calatori care vor fi disponibilizati ar putea fi redus cu 200


Numarul angajatilor de la CFR Calatori care vor fi disponibilizati in luna martie ar putea fi redus cu circa 200, de la peste 1.100 cat s-a propus initial, fiind vorba de cazuri sociale grave, a declarat presedintele Federatiei Feroviare de Miscare Comercial, Gheorghe Fratica.

"Am avut o intalnire cu ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, in urma careia s-a stabilit ca se va merge in continuare cu decizia disponibilizarii colective, dar in situatiile sociale grave se va renunta. In momentul acesta avem 219 cazuri sociale, am facut o lista care va fi analizata in cursul zilei de joi", a explicat presedintele Federatiei Nationale Feroviare de Miscare Comercial.

CFR Calatori a anuntat marti ca 1.050 salariati de la SNTFC CFR Calatori si 93 de la filiale, respectiv de la Voiaj CFR si 43 salariati de la Gevaro, vor fi concediati in luna martie.

Fratica a mai spus ca in zilele urmatoare vor fi reluate discutiile intre sindicatele din sectorul feroviar si ministrul Trasporturilor privind contractele colective de munca.

Reprezentatii sindicatelor din sectorul feroviar s-au intalnit miercuri, la ora 14.00, cu ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, pentru a discuta despre decizia privind concedierea in luna martie a peste 1.100 de angajati de la CFR Calatori.

Masura concedierilor colective vine ca urmare a acordului cu FMI, CE si BM, conform caruia personalul angajat al companiei in 2012 trebuie sa ramana acelasi ca cel din 2011, chiar si dupa fuziunea prin absorbtie a filialelor Gevaro, S.C.V.L.C. Bucuresti si C.F.R.- S.C.A.D. Brasov, actiune ce presupune si preluarea unui numar de aproximativ 900 de salariati ramasi in urma aplicarii programelor proprii de restructurare, a anuntat marti CFR Calatori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1396 ori