Privatizarea CFR Marfa, in dezbatere publica

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:20
1687 citiri
Privatizarea CFR Marfa, in dezbatere publica

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) organizeaza in 25 septembrie, o dezbatere publica privind proiectul de hotarare de Guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa.

Dezbaterea va avea ca obiect si mandatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea acesteia. La dezbatere vor participa atat reprezentati ai MTI, cat si ai societatii civile.

Privatizarea CFR Marfa se va incheia pana la sfarsitul anului, urmand ca societatea sa fie vanduta integral, si nu doar capitalul majoritar.

86 de companii din domeniu, grupuri de investitii si banci si-au exprimat interesul de a prelua compania, care va fi vanduta integral, au anuntat reprezentantii MTI.

CFR Marfa: 86 de investitori interesati sa preia compania

Consortiul format din Deloitte Consultanta, Musat si Asociatii Sparl si Systra a acordat consultanta la pregatirea si derularea procesului de privatizare a CFR Marfa.

Consultantul va primi un onorariu de succes de 0,01% din valoarea tranzactiei, pe langa un comision fix de 375.000 euro.

Privatizarea se va realiza incluzand conversia in actiuni detinute de stat a datoriei catre bugetul general consolidat, de circa 700 milioane lei, si a unei parti din restanta catre CFR SA, urmata de o vanzare a pachetului de 100% din actiuni la o valoare de piata ce depaseste 1,1 miliarde lei.

In bugetul pentru 2012, CFR Marfa are prevazute venituri de peste 1,222 miliarde lei si cheltuieli de 1,317 miliarde lei si va incheia anul cu pierderi de 95 milioane lei.

Bugetul pentru 2012 al companiei prevede cheltuieli de investitii in valoare de 97,416 milioane lei, din care 82,6 milioane lei din surse proprii.

Creantele restante pentru acest an au fost stabilite la 409 milioane lei.

In timpul vizitei in Romania, la inceputul lunii august, delegatia FMI s-a aratat nemultumita de intarzierea procesului de privatizare la TAROM si CFR Marfa.

Procesul de privatizare al CFR Marfa trebuia finalizat in luna octombrie, insa a fost devansat in noiembrie.

FMI s-a plans de intarzierea privatizarii la TAROM si CFR Marfa

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#privatizare cfr marfa, #dezbatere publica CFR Marfa, #dezbatere privatizare CFR Marfa, #MTI dezbatere CFR Marfa , #Investitii