Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea CFR Marfa, in dezbatere publica

Privatizarea CFR Marfa, in dezbatere publica


Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) organizeaza in 25 septembrie, o dezbatere publica privind proiectul de hotarare de Guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa.

Dezbaterea va avea ca obiect si mandatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea acesteia. La dezbatere vor participa atat reprezentati ai MTI, cat si ai societatii civile.

Privatizarea CFR Marfa se va incheia pana la sfarsitul anului, urmand ca societatea sa fie vanduta integral, si nu doar capitalul majoritar.

86 de companii din domeniu, grupuri de investitii si banci si-au exprimat interesul de a prelua compania, care va fi vanduta integral, au anuntat reprezentantii MTI.

CFR Marfa: 86 de investitori interesati sa preia compania

Consortiul format din Deloitte Consultanta, Musat si Asociatii Sparl si Systra a acordat consultanta la pregatirea si derularea procesului de privatizare a CFR Marfa.

Consultantul va primi un onorariu de succes de 0,01% din valoarea tranzactiei, pe langa un comision fix de 375.000 euro.

Privatizarea se va realiza incluzand conversia in actiuni detinute de stat a datoriei catre bugetul general consolidat, de circa 700 milioane lei, si a unei parti din restanta catre CFR SA, urmata de o vanzare a pachetului de 100% din actiuni la o valoare de piata ce depaseste 1,1 miliarde lei.

In bugetul pentru 2012, CFR Marfa are prevazute venituri de peste 1,222 miliarde lei si cheltuieli de 1,317 miliarde lei si va incheia anul cu pierderi de 95 milioane lei.

Bugetul pentru 2012 al companiei prevede cheltuieli de investitii in valoare de 97,416 milioane lei, din care 82,6 milioane lei din surse proprii.

Creantele restante pentru acest an au fost stabilite la 409 milioane lei.

In timpul vizitei in Romania, la inceputul lunii august, delegatia FMI s-a aratat nemultumita de intarzierea procesului de privatizare la TAROM si CFR Marfa.

Procesul de privatizare al CFR Marfa trebuia finalizat in luna octombrie, insa a fost devansat in noiembrie.

FMI s-a plans de intarzierea privatizarii la TAROM si CFR Marfa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1383 ori