Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii CFR: Instalatii si lucrari de constructie in valoare de 334 milioane euro

Investitii CFR: Instalatii si lucrari de constructie in valoare de 334 milioane euro


CFR va plati peste 334 milioane euro pentru lucrari de constructii si instalatii, pe tronsoanele Atel-Micasasa si Micasasa-Coslariu, ambele loturi de lucrari situate pe tronsonul Coslariu-Sighisoara, lucrarile vor fi realizate de Impresa Pizzarotti si, respectiv, Aktor - Arcada.

"Compania Nationala de Cai FerateCFR atribuit doua contracte in valoare totala de 1.434.379.306 lei, (aproximativ 334 milioane euro) fara TVA, pentru Executie lucrari de constructii si instalatii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizarea electronica), pe tronsoanele Atel - Micasasa (lotul I) si Micasasa - Coslariu (lotul II), ambele loturi de lucrari situate pe tronsonul Coslariu - Sighisoara, parte integranta a Coridorului IV Pan European", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de CFR.

Lucrarile de pe trosonul Atel - Micasasa (lotul I) vor fi realizate de consortiului Impresa Pizzarotti & C. S.p.a pentru 712,5 milioane lei (circa 166 milioane euro) fara TVA, cu termen de executie a lucrarilor este de trei ani si doi ani perioada de garantie.

Pentru trosonul Micasasa - Coslariu (lotul II) contractul a fost atribuit asocierii Aktor - Arcada. Propunerea financiara desemnata castigatoare, in urma licitatiei deschise, este de 721,8 milioane lei (aproximativ 168 milioane euro), fara TVA. Termenul cu termen de executie a lucrarilor este de trei ani si doi ani perioada de garantie.

Proiectele cuprind lucrari de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare pe o lungime totala de 66,2 km, din care 29,6 km - Atel - Micasasa (lotul I), respectiv 36,6 km - Micasasa - Coslariu (lotul II).

Lucrarile vor asigura viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de calatori si de 120 km/h pentru cele de marfa, si includ urmatoarele domenii de specialitate:

Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune, si de Guvernul Romaniei (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

Reabilitarea/modernizarea sectiunii de cale ferata Coslariu - Sighisoara (89.5 Km), parte integranta a Coridorului IV Pan European, va contribui in mod direct la realizarea obiectivului strategic de crestere a cotei actuale de piata a transportului feroviar de calatori si marfa, prin sporirea gradului de siguranta si de confort, dar si prin reducerea timpului de calatorie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 3031 ori