Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Calatori nu primeste bani de la buget pentru investitii, in 2012

CFR Calatori nu primeste bani de la buget pentru investitii, in 2012


CFR Calatori nu va primi in acest an bani de la bugetul de stat pentru investitii, insa ia in considerare o posibila alocare de surse bugetare, care vor fi destinate pentru achizitia de material rulant.

Materialul rulant include automotoare si rame electrice, locomotive electrice modernizate, vagoane noi si vagoane reconstruite si modernizate.

In 2011, pentru programul de investitii in materialul rulant, a fost alocata de la bugetul de stat suma de 306 milioane lei pentru vagoane noi, automotoare si pentru modernizarea de vagoane si locomotive.

Valoarea datoriilor CFR Calatori s-a redus anul trecut cu circa 20% fata de anul 2010, iar la bugetul de stat compania nu inregistreaza datorii.

"Urmare a discutiilor avute cu reprezentantii FMI in perioada 25 ianuarie - 3 februarie 2012, s-a convenit intocmirea unui buget de venituri si cheltuieli realist, precum si identificarea impreuna cu MFP a unei scheme de reducere a arieratelor in valoare de 300 milioane lei, pana la sfarsitul lunii iunie 2012", au precizat reprezentantii companiei feroviare.

Anul trecut, CFR Calatori a avut o pierdere operationala de 1,3 miliarde lei, in crestere fata de nivelul din 2010 de 1,23 milarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1707 ori