Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa pierde tot mai multi bani. Vinovatii: Ploaia si recesiunea

CFR Marfa pierde tot mai multi bani. Vinovatii: Ploaia si recesiunea


CFR Marfa a inregistrat pierderi de 80,5 milioane lei in primele sase luni ale anului, in usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 79,1 milioane lei.

Pierderile inregistrate de companie sunt puse pe seama scaderii veniturilor, la 478,2 milioane lei in primul semetru din 2012, in comparatie cu 547,7 milioane lei, cat au fost in aceeasi perioada a anului trecut, scrie Newsin.

De cealalta parte, si volumul de marfuri transportate de companie in primele sase luni a fost in scadere. CFR Marfa a transportat in primul semestru al anului de 14,8 milioane tone, sub nivelul de 17,5 milioane tone din primul semestru din 2011.

In schimb, cheltuielile din aceeasi perioada s-au diminuat, de la 626 milioane de lei in primul semestru din 2011 la 558 milioane de lei in primul semestru al anului in curs.

"Nivelul veniturilor din activitatea de baza realizate in semestrul intai a fost influentat atat de conditiile meteo nefavorabile din luna februarie, de ploile abundente din luna mai care au determinat trecerea pe furnizarea energiei din surse hidro in detrimentul energiei obtinuta din arderea carbunilor, dar si de conditiile economice care arata ca Romania a intrat in recesiune tehnica, dupa ce a inregistrat scaderi timp de doua trimestre consecutive (conform INS), si care afecteaza clientii CFR Marfa", potrivit CFR Marfa, citat de Newsin.

Totodata, datoriile CFR Marfa au crescut in primul semestru la 1,61 miliarde lei, de la un nivel raportat in perioada de referinta din 2011 de 1,59 miliarde lei

In ceea ce priveste datoriile comerciale, cea mai mare datorie se inregistreaza catre CN CFR SA.

FMI: Privatizarea Tarom si CFR Marfa, prioritatea Romaniei

CFR Marfa se gaseste pe lista companiilor care trebuie privatizate pana la finalul anului, in acest sens, ministrul Transporturilor, Ovidiu Ioan Silaghi, a anuntat la finalul ultimei intalnirii cu reprezentantii misiunii comune FMI, CE si BM, ca MTI isi asuma privatizarea CFR Marfa pana in decembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1594 ori