CEZ ofera Electrica un milion euro pentru actiunile statului de la CEZ Servicii

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 10:11
1646 citiri
CEZ ofera Electrica un milion euro pentru actiunile statului de la CEZ Servicii

Compania energetica CEZ din Cehia a oferit distribuitorului si furnizorului de electricitate Electrica SA un milion de euro pentru cele 37% din actiunile pe care statul roman le detine la CEZ Servicii, iar Electrica analizeaza oferta, desi nu o considera avantajoasa, relateaza NewsIn.

"Am inaintat Electrica SA aceeasi oferta ca si prima data, de un milion euro, pentru restul actiunilor la CEZ Servicii.

Alta propunere mai avantajoasa nu avem. Asteptam raspunsul statului roman", a declarat directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna.

La randul sau, directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu, a declarat miercuri pentru NewsIn ca se va consulta cu Ministerul Economiei in aceasta privinta, dar ca nu considera aceasta oferta ca fiind avantajoasa.

In prezent, CEZ detine 63% din actiunile CEZ Servicii, iar restul sunt detinute de Electrica SA.

Grupul CEZ a anuntat la 9 octombrie ca a finalizat preluarea de la Electrica a pachetelor de 19% detinute la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, pentru care a platit suma totala de 145,36 milioane de euro, devenind astfel actionar unic.

In prezent, CEZ detine 100% din actiunile ambelor companii.

De asemenea, Fondul Proprietatea a comunicat, la sfarsitul lunii septembrie 2009, ca si-a vandut participatiile detinute la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, unde avea cate 30% din actiuni, pentru care a incasat in total 229,59 milioane euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #cez, #electrica , #stiri CEZ Distributie