Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEZ Distributie a finalizat investitia de la statia Craiova

CEZ Distributie a finalizat investitia de la statia Craiova


CEZ Distributie a finalizat investitia de 6,7 milioane de euro la statia electrica 110/20 kV interioara Craiova Centru, care alimenteaza peste 40% dintre consumatorii craioveni, informeaza, marti, un comunicat al companiei.

Statia a fost construita initial in 1979 la cerintele si nevoile tehnologice, dar si la nivelul de consum din acea vreme.

Executia lucrarilor de retehnologizare a fost demarata in luna aprilie 2012 si s-a finalizat in septembrie 2013.

Pentru finalizare, au fost necesare lucrari complexe de aliniere la standardele europene a aparatajului de comutatie 110kV si 20kV, a echipamentelor primare - transformatorii de forta 110/20kV, serviciilor interne de 0,4kv si transformatorii de 20/0,4 kV, a sistemului de protectie si automatizare a circuitelor secundare, cat si a sistemul de operare SCADA. Solutia aleasa pentru echipamentele de comutatie 110 kw a fost sistemul GIS, un sistem modern, fiabil, compact, cu mentenanta redusa. Pentru executia acestora au fost utilizate echipamente romanesti si firme locale, precum: Electroputere, Electromontaj Craiova, Alged Craiova, Servicii Energetice Oltenia.

Pentru retehnologizarea si alinierea intregului echipament la standarde europene, cat si pentru a se asigura conditii tehnice pentru functionarea in sistem buclat, au fost desfasurate, in paralel, lucrari de modernizare adiacente realizate la statiile Craiova Sud si Craiovita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1376 ori