CEZ aproape ca isi dubleaza profitul in trimestrul doi

Vineri, 10 August 2012, ora 14:18
1309 citiri
CEZ aproape ca isi dubleaza profitul in trimestrul doi

Profitul net al producatorului de energie CEZ AS din Cehia a crescut cu 91% in trimestrul al doilea al acestui an, la 630,90 milioane de dolari, de la 329 miliarde de dolari, valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii se asteptau la un castig de 387 milioane de dolari pentru trimestrul al doilea, anunta Reuters.

CEZ AS este detinut in proportie de 70% de statul ceh.

CEZ, cea mai mare companie listata la bursa din Europa centrala, si-a confirmat obiectivul de a obtine un profit net dupa interese minoritare de peste doua miliarde de euro in 2012.

Veniturile CEZ, companie prezenta si in Romania, au urcat in trimestrul al doilea din 2012 cu 12%, la 2,5 miliarde de dolari, fata de 2,3 miliarde de dolari, valoarea inregistrata in perioada similara din 2011.

Grupul ceh CEZ a obtinut in primul semestru in Romania un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 63 milioane euro din productia, vanzarea si distributia de energie electrica, datorita recuperarii datoriilor de la companiile feroviare de stat si cresterii productiei centralelor eoliene.

Compania ceha a recuperat 38 milioane de euro in prima jumatate a anului de la operatorii feroviari de stat din Romania.

Cresterea productiei de energie eoliana a contribuit cu aproximativ 27 milioane de euro la profitul EBITDA obsinut de grup in Romania.

CEZ demareaza lucrarile de retehnologizare ale sistemului hidroenergetic

Grupul energetic CEZ anunta investitii de 400 mil. euro in 2012

CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#CEZ rezultate financiare 2012, #CEZ rezultate financiare T2, #CEZ profit 2012, #CEZ investitii Romania, #CEZ venituri 2012 , #Rezultate financiare