CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac

Marti, 29 Mai 2012, ora 14:31
2841 citiri
CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac

Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi functional la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a anuntat grupul ceh, care mai vizeaza un proiect pe segmentul energiei regenerabile de 3.000 MW, derulat in Romania, Polonia si Germania.

Parcul eolian din zona Fantanele-Cogealac va avea o putere instalata de 600 MW. In prezent, sunt deja in operare 387,5 MW, a declarat directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu.

Romania ar putea avea la finele anului capacitati de energie eoliana de circa 2.100 MW.

Reprezentantul CEZ a anuntat ca grupul are in plan o investitie pentru dezvoltarea a 3.000 MW din surse regenerabile, care va fi derulata in trei tari, respectiv Romania, Polonia si Germania.

"Programul este in curs de realizare, in Romania au selectate cateva proiecte, dar este prematur sa spunem despre ce proiect este vorba", a spus Lungu.

Cota de piata a energiei eoliene in primele patru luni a fost de 2,5%, CEZ generand 1,2%. Grupul a produs in intervalul ianuarie - aprilie 303 GW/h si a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#CEZ parc Fantanele Cogealac, #parc eolian Fantanele Cogealac, #CEZ parc Dobrogea finalizare , #Investitii