Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac

CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac


Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi functional la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a anuntat grupul ceh, care mai vizeaza un proiect pe segmentul energiei regenerabile de 3.000 MW, derulat in Romania, Polonia si Germania.

Parcul eolian din zona Fantanele-Cogealac va avea o putere instalata de 600 MW. In prezent, sunt deja in operare 387,5 MW, a declarat directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu.

Romania ar putea avea la finele anului capacitati de energie eoliana de circa 2.100 MW.

Reprezentantul CEZ a anuntat ca grupul are in plan o investitie pentru dezvoltarea a 3.000 MW din surse regenerabile, care va fi derulata in trei tari, respectiv Romania, Polonia si Germania.

"Programul este in curs de realizare, in Romania au selectate cateva proiecte, dar este prematur sa spunem despre ce proiect este vorba", a spus Lungu.

Cota de piata a energiei eoliene in primele patru luni a fost de 2,5%, CEZ generand 1,2%. Grupul a produs in intervalul ianuarie - aprilie 303 GW/h si a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2621 ori