Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEZ Distributie anunta investitii de peste 30 milioane de euro in Romania

CEZ Distributie anunta investitii de peste 30 milioane de euro in Romania


Compania CEZ Distributie va investi 5,7 milioane euro pentru modernizarea celei mai mari statii de transformare din Craiova si va aloca 26 milioane lei pentru inlocuirea a 1.000 de transformatoare din sapte judete din sudul si sud-vestul tarii.

Modernizarea statiei de transformare de la Craiova va fi finalizata la jumatatea anului 2013, iar lucrarea se va face cu echipamente produse in Romania, a precizat directorul general al CEZ Distributie, Doina Vornicu.

Oficialii companiei CEZ Distributie, parte a grupului ceh de utilitati CEZ, au declarat ca in zona Olteniei se investesc anual 50 milioane de euro.

Anul acesta, CEZ Distributie va continua un program de inlocuire a parcului de transformatoare cu aproape 1.000 de unitati in judetele Dolj, Arges, Olt, Mehedinti, Gorj, Valcea si Teleorman.

Grupul ceh CEZ a obtinut in primul semestru in Romania un profit EBITDA de 63 milioane euro din productia, vanzarea si distributia de energie electrica, datorita recuperarii datoriilor de la companiile feroviare de stat si cresterii productiei centralelor eoliene.

Compania ceha a recuperat 38 milioane de euro in prima jumatate a anului de la operatorii feroviari de stat din Romania.

Cresterea productiei de energie eoliana a contribuit cu aproximativ 27 milioane de euro la profitul EBITDA obsinut de grup in Romania.

CEZ aproape ca isi dubleaza profitul in trimestrul doi

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1748 ori