Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEZ demareaza lucrarile de retehnologizare ale sistemului hidroenergetic

CEZ demareaza lucrarile de retehnologizare ale sistemului hidroenergetic


CEZ a demarat lucrarile de retehnologizare totala a sistemului hidroenergetic aflat in proprietatea TMK Hydroenergy Power, parte a grupului mentionat in Romania, urmand ca acestea sa fie finalizate in al doilea semestru al anului 2013.

In prezent, capacitatea totala instalata a sistemul hidroenergetic din judetul Caras-Severin este de aproximativ 18 MW, iar capacitatea instalata actuala a fiecarei microhidrocentrale este de pana la zece MW.

Dupa cum se arata intr-un comunicat, retehnologizarea totala a instalatiilor de productie de energie hidro reprezinta unul dintre obiectivele principale de afaceri pe termen mediu ale Grupului CEZ in Romania si va fi realizata sub antreprenoriatul general al companiei Hydropol, in baza unui contract "la cheie".

Procesul de retehnologizare va consta in constructii civile, respectiv, baraje si canale si inlocuirea tuturor echipamentelor existente, adica a turbinelor, generatoarelor, statiilor de transformare, cu echipamente noi, de ultima generatie.

In urma retehnologizarii, CEZ isi propune sa obtina o capacitate totala instalata a sistemului hidroenergetic din proprietatea sa de peste 20 MW, finalizarea procesului fiind estimata sa aiba loc in cea de-a doua jumatate a anului 2013.

"Modernizarea sistemului hidroenergetic implica oprirea productiei pe perioada lucrarilor aferente. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra turismul local, intrucat lacurile aferente amenajarii hidro, Gozna, Secu, Valiug sau Trei Ape isi vor mentine nivelul natural, ramanand un punct de atractie pentru turisti", se precizeaza in comunicatul de presa.

In luna decembrie 2010, CEZ a achizitionat in proportie de 100% actiunile companiei TMH Hydroenergy Power, urmand o perioada de finalizare a tranzactiei si indeplinire a demersurilor legale de preluare. La inceputul lunii iunie 2011, toate aceste conditii au fost indeplinite, TMK Hydroenergy Power devenind parte a Grupului CEZ in Romania.

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punctul de vedere al capacitatilor operationale, cat si din cel al numarului de clienti deserviti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1589 ori