Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea CET Giurgiu este blocata de o datorie de 25 de milioane de euro

Privatizarea CET Giurgiu este blocata de o datorie de 25 de milioane de euro

Datoriile Uzinei Termoelectrica Giurgiu catre stat, in valoare de 25 de milioane de euro, ingreuneaza privatizareal societatii de termoficare, firma cu care sunt purtate negocieri neavand fonduri si pentru plata datoriilor respective, a declarat vineri, presedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

"Datoria CET-ului catre stat, de 25 de milioane de euro, ne impiedica sa gasim solutii pentru semnarea contractului privind privatizarea Uzinei. Firma cu care negociem a oferit 5 milioane de euro pentru intreg pachetul de actiuni, platibile in trei rate. Nu pretul ne preocupa, ci ca macar 10 ani de acum incolo sa nu punem in pericol incalzirea orasului", a spus presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, transmite corespondentul NewsIn.

Dumitru Beianu a explicat ca daca CET Giurgiu va fi vandut fara ca situatia datoriilor istorice catre stat sa nu fie solutionata, exista riscul ca Uzina Termoelectrica sa fie pusa sub sechestru in orice moment.


"Incercam sa gasim solutii pentru a nu ramane la mila statului(…). Din cele 26 de societati de profil (CET-uri, n.r.), cuprinse intr-un proiect pentru stergerea datoriilor istorice catre stat, CET Giurgiu este pe locul al III-lea, avand practic cea mai mare datorie(…) Daca nu vom semna acest contract de privatizare, vom ramane 100% dependenti de Guvernul Romaniei".


Mentionand ca firma care doreste sa cumpere CET Giurgiu " spera la o renegociere a datoriilor, la o reesalonare", Dumitru Beianu a facut un apel catre toti reprezentanti puterii in teritoriu sa faca demersuri la Guvern in acest sens.


Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Giurgiu, firma cu care se poarta negocieri pentru privatizarea CET Giurgiu este Global International SA, cu capital romano-rus.


Pe de alta parte, Dumitru Beianu a declarat ca 100 de angajati ai CET vor fi disponibilizati in luna aprilie.


Recent, directorul general al Uzinei, Sorin Cepraga, declara corespondentului NewsIn ca masura reducerii de personal a fost luata pe fondul restrangerii activitatii.


"Da, este adevarat, vor fi disponibilizate circa 100 de persoane. Motivul este restrangerea activitatii, nu se mai functioneaza cu grupul energetic, ci cu cazanele", spunea Sorin Cepraga.


Uzina Termoelectrica are in prezent aproximativ 300 de angajati.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2246 ori