Partii practicabile pe Valea Prahovei

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 21:59
2330 citiri
Partii practicabile pe Valea Prahovei

Sute de turisti petrec sfarsitul de saptamana in statiunile prahovene Sinaia, Busteni si Azuga, unde se schiaza in conditii bune, iar instalatiile de transport pe cablu functioneaza in conditii normale, informeaza Mediafax.

Sute de turisti petrec acest sfarsit de saptamana in statiunile montane de pe Valea Prahovei, unde se schiaza in conditii bune, stratul de zapada depasind, pe unele partii, jumatate de metru.

Astfel, peste 200 de turisti se afla, sambata, pe partiile de mare altitudine Valea Dorului si Valea Soarelui din Sinaia, situate la 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, au declarat reprezentantii Salvamont.

 

Salvatorii montani atrag atentia ca pe munte vizibilitatea este redusa la sub o suta de metri din cauza cetii.

La Sinaia, partiile Carp, Papagal, Tarle si Drum de Vara sunt impracticabile intrucat stratul de zapada este subtire, iar prin zapada ies bolovani care fac imposibila practicarea schiului si a snowboard-ului.

De asemenea, aproximativ o mie de turisti se afla pe partia Kalinderu din Busteni, unde stratul de zapada artificiala depaseste 70 de centimetri, iar instalatiile de transport pe cablu functioneaza in conditii normale, a declarat seful de instalatie Mihai Dobre.

Si la Azuga partiile sunt deschise pentru turisti, iar instalatiile de transport pe cablu functioneaza in conditii normale, a declarat primarul orasului, Adrian Purcaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#partie valea prahovei, #partii in romania, #turisti, #statiuni montane, #turismul montan in romania , #stiri CET