Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Opt companii au depus documentele de pre-calificare pentru centrala electrica CET Fantanele

Opt companii au depus documentele de pre-calificare pentru centrala electrica CET Fantanele

Edison, E.ON Kraftwerke, Verbund, grupul CEZ din Cehia, Unit Investment NV, Istroenergo Grup, GdF-Suez si Romgaz au depus dosarele in vederea pre-calificarii pentru contruirea unei contrale electrice la CET Fantanele, pana la data limita, a declarat luni pentru NewsIn un director din cadrul ELCEN. "Cele opt companii care au depus dosarele in vederea pre-calificarii pentru contruirea unei contrale electrice la CET Fantanele, pana la data limita, 29 septembrie, sunt: Edison , E.ON Kraftwerke, Verbund, grupul CEZ din Cehia, Unit Investment NV, Istroenergo Grup, GdF-Suez si Romgaz . Tot azi (n.r. 29 septembrie), se deschid si ofertele. Analiza acestor documente va dura aproximativ trei saptamani, dupa care investitorii pre-calificati vor ridica documentele de calificare", a declarat luni pentru NewsIn directorul Directiei Studii si Relatii Internationale din cadrul ELCEN, Flori Stoenescu.


ELCEN intentioneaza sa contruiasca doua centrale electrice, una la CET Progresu in Bucuresti si cealalta la CET Fantanele in judetul Mures. Se va alege un singur castigator pentru fiecare centrala, care va forma cu ELCEN o societate mixta. ELCEN are terenul si activele vechi. Investitorul va aduce drept capital minim 30% din valoarea investitiei, iar restul de 70% pentru investitie va fi creditat de societatea mixta.


Investitorul va face studiul de prefezabilitate pe banii lui si puterea instalata a noilor centrale va fi stabilita de compania castigatoare, potrivit reprezentantilor companiei.


ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2240 ori