Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Economiei a declarat situatie de urgenta, din cauza dificultatilor in alimentarea cu gaze

Ministerul Economiei a declarat situatie de urgenta, din cauza dificultatilor in alimentarea cu gaze

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a declarat situatie de urgenta, incepand de luni, ora 14.15, din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor, urmand ca furnizarea de gaze naturale sa fie oprita pentru consumatorii intreruptibili, anunta ministerul, potrivit NewsIn.

Cei mai mari consumatori ce au statut intreruptibil sunt Azomures, InterAgro si Electrocentrale Bucuresti.

"In 25 ianuarie, a avut loc reuniunea Comisiei de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale in prezenta ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, si a secretarului de stat pe probleme energetice, Tudor Serban, presedintele Comisiei. Au fost analizate informatiile referitoare la cantitatile de gaze naturale necesare acoperirii consumurilor inregistrate si situatia creata de temperaturile extrem de scazute din ultimele zile (temperatura medie la nivel national a scazut in dimineata zilei de 25 ianuarie la -17,90 C)", se arata intr-un comunicat publicat luni pe portalul ministerului.

De asemenea, in conformitate cu Legea 346/2007 privind masurile pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, Transgaza solicitat Comisiei verificarea intrunirii conditiilor pentru declararea situatiei de urgenta din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor.

In urma analizei, Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a confirmat existenta conditiilor de declarare a situatiei de urgenta si a dispus ca, incepand cu data de 25 ianuarie 2010, ora 14:15, Dispeceratul National de Gaze Naturale sa ia masurile operative necesare, in conformitate cu prevederile Planului de masuri pentru situatii de urgenta in anul gazier 2009-2010, aprobat prin HG 1523/2009, se mai arata in comunicatul ministerului.

"Acest lucru inseamna, pe de o parte, oprirea furnizarii gazelor naturale pentru consumatorii intreruptibili si, pe de alta parte, trecerea CET-urilor, acolo unde este posibil, pe utilizarea combustibililor alternativi, ceea ce va permite Transgaz sa gestioneze operativ sistemul, astfel incat populatiei sa i se asigure cu prioritate furnizarea gazelor naturale, caldurii si apei calde in conditii de siguranta", spun reprezentantii ministerului.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1932 ori