Investitie de 60 mil. euro intr-o centrala de cogenerare la Suceava

Marti, 10 Mai 2011, ora 14:52
3548 citiri
Investitie de 60 mil. euro intr-o centrala de cogenerare la Suceava

Adrem Invest va investi, pana in 2014, circa 60 de milioane de euro pentru o centrala de cogenerare, la Suceava, finantatorul principal fiind Unicredit, iar participatia firmei va fi de minim 20%, 9-10 milioane euro, a declarat marti vicepresedintele companiei, Corneliu Bodea, conform NewsIn.

"Compania este axata pe promovarea si dezvoltarea in domeniul energetic, in domeniul energiei regenerabile, dezvoltarea tehnologiilor de distributie si transport al energiei. Contractul pentru centrala de cogenerare a fost incheiat in 9 mai, intre companie, societatea Termica SA Suceava si Primaria Suceava, prevazand construirea unei centrale de cogenerare de inalta eficienta, care va produce energie termica si energie electrica in Suceava", a spus Bodea.

Conform proiectului de implementare, Adrem Invest si-a luat angajamentul de a construi centrala de cogenerare, formata din trei module, intr-o perioada de maximum trei ani.

"Prima etapa, care va avea o investitie de 23 de milioane de euro, consta in construirea unei centrale de cogenerare echipata cu turbine cu gaze, estimandu-se finalizarea la sfarsitul anului 2012. Puterea electrica a centralei va fi de 34 MW, iar cea termica de circa 56 MW. In cea de-a doua etapa, care va fi finalizata in 2013 si va necesita o investitie de 20 de milioane euro, se va realiza centrala de cogenerare cu biomasa, puterea electrica a acestui modul fiind de 10MW, iar cea termica de 20MW. Ultima etapa consta in realizarea unui al doilea modul de cogenerare, investitie in valoare de 20 de milioane euro, proiectul fiind estimat a se incheia in decembrie 2014", a declarat Corneliu Bodea.

In plus, reprezentantii Adrem Invest au precizat ca noua centrala va produce energie termica pentru incalzire si apa calda menajera la un pret de 116 lei plus TVA pe gigacalorie. Actualul CET din Suceava isi va inceta activitatea in urmatorii doi ani, iar circa 100 de angajati din cei 530, cat numara in prezent personalul CET Suceava, vor fi preluati la centrala de cogenerare.

Compania Adrem a realizat proiecte in Romania, China, Finlanda, Africa de Sud, Portugalia, Italia, Coreea de Sud, Turcia, Ucraina, Rusia si Republica Moldova, unde specialistii romani asigura solutii tehnologice de ultima generatie, care au scopul de a ajuta la eficientizarea activitatii companiilor din domenii precum metalurgie, chimie, sectorul energetic, dar si industria farmaceutica, auto si electrocasnice.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#adrem invest, #centrala cogenerare, #investitii suceava, #unicredit , #stiri CET