Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul sterge arieratele la 34 de companii

Guvernul sterge arieratele la 34 de companii
Datoriile catre buget inregistrate la 31 decembrie 2005 de 34 companii din sectorul energetic, transporturi si utilitati publice vor fi anulate, iar unitatile respective vor intra intr-un regim de supraveghere speciala, pentru prevenirea acumularii unor noi arierate, a decis, joi, Guvernul.

Surse din Ministerul Economiei si Comertului au declarat agentiei Mediafax ca pe lista companiilor care vor beneficia de scutirea la plata a datoriilor se afla societati precum Termoelectrica, Nuclearelectrica, Compania Nationala de Cai Ferate CFR, SN Lignitului Oltenia, SN Carbunelui Ploiesti, CN Huilei Petrosani, Minvest Deva, Remin Baia Mare, Banat Anina, Baita Stei, Cuprumin Abrud, Moldomin Vaslui, Societatea Nationala de Inchidere si Conservare a Minelor, Termoficare 2000, Termica Comanesti, CET Brasov, Uzina Termica Calafat, Termica SA, Uzinele Termoelectrice Giurgiu si Vaslui, Uzina Electrica Zalau, Termsal, Enet.

"Aceste companii au mentinut in trecut tarife reduse pentru asigurarea protectiei sociale la consumatorii finali. De aici s-a ajuns la acumularea de datorii la bugetul de stat, care duc la blocaje financiare, afecteaza activitatea operatorilor si determina probleme economice si sociale majore", a precizat Guvernul intr-un comunicat.

Executivul apreciaza ca aceste "masuri reparatorii" vor permite eficientizarea activitatii companiilor respective, a caror functionare are efecte sociale majore.

Datoriile aferente anului 2006 sunt considerate curente si trebuie platite, mai arata Guvernul.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 896 ori