Grupul CEZ din Cehia nu va continua proiectul termocentralei de la Galati

Luni, 12 Iulie 2010, ora 15:17
1799 citiri
Grupul CEZ din Cehia nu va continua proiectul termocentralei de la Galati

Grupul energetic CEZ din Cehia anunta, printr-un comunicat dat publicitatii luni, ca nu va continua proiectul centralei de 400 MW de la Galati, dupa aproape doi ani in care proiectul a fost analizat si discutat cu autoritatile romane, relateaza NewsIn.

"Aceasta decizie s-a bazat pe cativa parametri tehnici precum si pe o serie de aspecte financiare relevante.

Pe parcursul acestor doi ani, Grupul CEZ a derulat studiul de prefezabilitate pentru construirea a unei noi unitati de 400 MW pe locul unde acum exista CET Galati, o «insula» aflata in perimetrul detinut de Arcelor Mittal", se arata in comunicatul CEZ.

Potrivit acestuia, studiul de prefezabilitate a aratat faptul ca, in fapt, proiectul nu poate fi construit, datorita unor costuri importante si in acelasi timp neprevazute. 

Aceste costuri vizeaza reteaua precum si conductele de gaz.

De asemenea ar fi necesara demolarea unor active apartinand in acest moment CET Galati.

"Datorita acestor factori cruciali, Grupul CEZ a decis sa isi concentreze resursele financiare catre restul afacerilor derulate in Romania: proiectul de 600 MW dezvoltat la Fantanele si Cogealac precum si participarea in cadrul EnergoNuclear - compania care va construi unitatile 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda", se mai arata in comunicat.

Directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna, spunea, la sfarsitul lunii iunie, ca, daca nu se ajunge la o intelegere cu oficialii Ministerului Economiei si ai Termoelectrica in privinta acestui proiect, atunci vor renunta la el.

Reprezentantul CEZ Romania a precizat ca isi doreste o participatie mai mare de 51%, cat era prevazut, in cadrul societatii mixte.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cez, # cehia, # termocentrala, # galati , #stiri CET