Directorul CET Iasi, audiat la DNA pentru neplata datoriilor catre stat

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 15:55
2565 citiri
Directorul CET Iasi, audiat la DNA pentru neplata datoriilor catre stat

Directorul CET Iasi, Dorin Ivana, urmarit penal pentru stopaj la sursa, s-a prezentat, luni, la sediul DNA din municipiu, el precizand la finalul audierilor ca i-au fost solicitate de catre procurori o serie de documente financiare cu privire la activitatea centralei, conform Mediafax.

Seful CET Iasi, Dorin Ivana, a ajuns la sediul DNA Iasi in jurul orei 11.00, fiind insotit de avocatul Natalia Mosnegutu, iar audierile au durat aproximativ 20 de minute.

La iesirea din sediul DNA, directorul CET Iasi a declarat ca procurorii anticoruptie i-au solicitat o serie de documente financiare ale centralei, pe care le va prezenta in perioada urmatoare.

"Ni s-au cerut o serie de documente strict pe linia financiara, pe care le vom pune la dispozitie. Documentele se refera la modul in care s-au facut incasarile si platile la CET. Invinuirea adusa este legata de neplata datoriilor catre stat", a afirmat Dorin Ivana.

La randul sau, avocatul Natalia Mosnegutu a declarat ca singurul invinuit in acest dosar este directorul CET Iasi, Dorin Ivana.

Ea a precizat ca sumele de bani respective, aproximativ 40 de milioane de lei, nu au fost virate de CET catre stat pentru ca unitatea sa faca fata sezonului rece si sa asigure incalzirea locuintelor.

Procurorii DNA Iasi au inceput urmarirea penala impotriva directorului CET Iasi pentru stopaj la sursa, in urma unei sesizari depuse de prefectul judetului privind neplata de catre CET a unor contributii la stat in valoare de 40 de milioane de lei.

Prefectul a spus ca a sesizat DNA in anul 2009 privind unele nereguli financiare inregistrate la CET Iasi, nereguli constatate in urma unui control facut la centrala ieseana de catre Directia de Finante Publice a judetului.

Potrivit prefectului de Iasi, este vorba despre neplata de catre CET a unor contributii la stat, respectiv la pensii, sanatate si somaj, in valoare totala de 40 milioane de lei.

Directorul CET Iasi Dorin Ivana a declarat ca nu a achitat contributiile la stat din lipsa de fonduri si ca a fost nevoit sa directioneze banii catre achizitionarea de combustibili, astfel incat iesenii sa nu ramana fara caldura in apartamente.

In ultimii ani, situatia financiara a CET Iasi s-a deteriorat continuu, unitatea ramanand in mai multe randuri fara gaz metan si carbune, din cauza neachitarii restantelor catre furnizori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#cet, #datorii catre stat, #dna , #stiri CET