Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creste plafonul minim pentru care se acorda ajutoare de incalzire

Creste plafonul minim pentru care se acorda ajutoare de incalzire
Guvernul va majora plafonul minim pentru care se acorda ajutoare pentru incalzirea locuintei de la 310 lei la 500 lei, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.Incepand cu aceasta iarna, toate familiile si persoanele singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie nu depaseste 500 lei vor beneficia de ajutoare pentru incalzirea locuintei pe perioada de iarna.

Pentru familiile care primesc ajutor social in baza legii 416/2001 compensarea va fi de 100 la suta, o alta noutate fiind aceea ca persoanele care locuiesc singure beneficiaza de o majorare cu 10 la suta a ajutorului acordat de guvern.

O alta modificare importanta este stabilirea preturilor locale de referinta in locul pretului national folosit pana in prezent. In plus, teritoriului va fi impartit pe zone de temperatura, o zona relativ calda, o zona temperata si o zona rece.

Acelasi sistem se va aplica si pentru persoanele care folosesc gaze naturale pentru incalzirea locuintei.
Potrivit premierului, modificarile sunt impuse, pe de o parte, de imposibilitatea acordarii de subventii pentru CET-uri dupa 1 ianuarie 2007, iar, pe de alta parte, de cresterea extraordinar de rapida a preturilor pentru combustibili.

'Aceasta decizie face parte din setul de politici sociale pe care il promovam si care urmareste directionarea ajutoarelor nu catre producatori, ci catre consumatori, catre cetatean, pentru a-i usura situatia materiala, mai ales pe perioada de iarna, cand avem cinci luni in care costurile legate de energia termica sunt foarte mari', a declarat Tariceanu.


Bloombiz
si


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1023 ori