CES 2013: Cu ce surprize vor veni producatorii de tablete

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 12:44
3285 citiri
CES 2013: Cu ce surprize vor veni producatorii de tablete

Consumer Electronics Show (CES) este cea mai mare expozitie high-tech din lume, iar producatorii anunta aici cele mai noi gadgeturi pe care le vor lansa in cursul anului. CES va lua startul in mai putin de o saptamana, iar 2013 se anunta, din nou, un an al tabletelor.

Tablete de 99 de dolari, pentru concurenta cu Google Nexus

Mai multi analisti din domeniu au estimat ca Asus ar putea lansa o tableta low-cost, de pana in 99 de dolari, pentru utilizatorii sistemului de operare Android.

Producatorul taiwanez lucreaza la o tableta cu ecran de 7 inci, un model numit ME172v, care ar putea avea un slot de conectare de tip microSD.

Si Acer are in dezvoltare o tableta de 99 de dolari, dar nu se stie daca modelul va fi anuntat la CES sau mai tarziu, in cursul acestui an.

Ceva nou de la Samsung

Zvonurile din piata sugereaza ca CES va fi pentru Samsung prilejul unui anunt deosebit. Ar putea fi un telefon, dar ar putea fi si o tableta cu ecran intre 10 si 12 inci, mai ales ca Samsung a tot aratat anul trecut diverse prototipuri de tablete cu ecrane de inalta rezolutie.

De asemenea, s-a mai vehiculat ideea ca Samsung este pe cale de a face un rebranding, dar nu se stie daca aceasta miscare de marketing vizeaza produsele Galaxy Tab sau Note.

Procesoare noi si mai puternice, de la Nvdia si Intel

CES si intregul an 2013 va fi crucial pentru Intel. Cel mai mare producator de procesoare trebuie sa vina cu ceva noua la CES pentru a-si impresiona partenerii, precum Microsoft, pentru tabletele cu Windows 8, sau Apple, pentru tabletele iPad.

S-a zvonit ca producatorul lucreaza la o noua generatie pentru procesoareled Ivy Bridge, care vor fi mai puternice. De asemenea, tot potrivit zvonurilor din piata, Intel are in productie o tableta numita Red Ridge. Ramane de vazut daca va fi lansata la CES 2013.

Pentru Nvidia, lucrurile sunt mult mai clare. Producatorul de cipuri a avut anul trecut succes cu Tegra 3, cu care sunt dotate tablete precum Nexus 7 sau Microsoft Surface. Nvidia ar putea anunta la CES 2013 seria noua Tegra 4. Este posibil ca primele tablete Android si Windows 8 dotate cu Tegra 4 sa fie lansate la expozitia de la Las Vegas.

LG se reintoarce pe piata de tablete

Conglomeratul korean LG Electronics este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piatele TV si a monitoarelor LCD, dar a parasit piata de tablete dupa ce a lansat doar un produs. CES 2013 va fi un bun prilej pentru revenirea LG pe piata tabletelor, care ar putea lansa primele dispozitive hibride cu Windows 8, mai ales in contextul in care compania produce ecrane de intalta rezolutie pentru phablete(telefoane smartphone cu ecran foarte mare) si tablete.

LG ar putea lansa o tableta cu Windows 8 care se numeste Tab-Book H160, potrivit Tab Times. Dispozitivul va avea un ecran de 11,6 inci si un procesor Intel Atom z2760

Clover Trail, cu memorie RAM de 2GB si spatiu de stocare de 64GB. Modelul va avea o tastatura detasabila.

In ceea ce priveste ecranele, s-a zvonit ca LG Display lucreaza la un telefon cu ecran de 5,5 inci, FullHD, cu 403 pixeli per inci si la o tableta cu ecran de 7 inci, cu rezolutie de 1920x1200 pixeli.

Tablete hibride cu Windows 8

Primele tablete hibride cu Windows 8 au fost lansate la expozitia de profil IFA, desfasurata anul trecut, in luna august, la Berlin. Este foarte posibil ca in cadrul CES 2013 sa fie lansate mai multe astfel de modele.

Dell, HP si Lenovo deja au anuntat astfel de produse, care nu au fost inca lansate, deci ar putea fi prezentate in cadrul CES.

Absente notabile

Anul trecut, CES a atras peste 156.000 de participanti, in crestere cu peste 10% fata de anul precedent. De asemenea, in cadrul CES 2013 au fost prezent peste 3.100 de expozanti, dar au lipsit doi mari jucatori: Apple si Microsoft.

Apple a incetat participarea la CES cu ani in urma si s-a concentrat la propriu-i eveniment, Apple MacWorld. Anul trecut, Steve Ballmer a anuntat ca Microsoft nu va mai fi cap de afis in ceea ce priveste prezentarile tinute cu ocazia deschiderii CES. In acest an, prezentarile principale vor fi tinute de catre reprezentanti ai Qualcomm, Panasonic, Verizon si Samsung.

#CES 2013, #lansari CES 2013, #tablete CES 2013 , #tableta CES