CES 2013: Smartphone de 6 inci sau tableta de 20 inci, printre marile dezamagiri

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 16:00
3495 citiri
CES 2013: Smartphone de 6 inci sau tableta de 20 inci, printre marile dezamagiri

Consumer Electronic Show (CES) 2013, cel mai mare targ high tech din lume, a adus multe noutati anul acesta, in special la capitolul televizoare. Au existat insa si produse care au dezamagit sau care nu-si au rostul pe piata, dupa cum considera editorii Money CNN.

Potrivit Money CNN, printre cele mai mari dezamagiri de la CES 2013 se numara smartphone-ul Huawei Ascend Mate, aparatul foto Canon PowerShot N si tableta prototip cu ecran de 20 inci, produsa de Panasonic.

1. Smartphone-ul de 6 inci de la Huawei nu are nicio logica, potrivit Money CNN. Producatorii de smartphone-uri au ajuns la concluzia ca un smartphone premium cu ecran mai mare de 5 inci nu va fi adoptat de catre consumatori.

Dispozitivul are un display HD de 6,1 inci, un processor quad-core Hi-Silicon de 1,5 GHz si o baterie de 4050 mAh.

Functioneaza cu Android 4.1 si are o camera de 8.0 megapixeli. Huawei Ascend Mate are, de asemenea, sistem audio si de inregistrare stereo Dolby.

Telefonul poate fi tinut cu greu in mana si nu exista nicio sansa ca utilizatorul sa poata parcurge, cu o singura mana, ecranul de la un capat la celalalt.

2. Canon PowerShot N. Editorii Money CNN sunt de parere ca aceasta camera foto compacta este o dezamagire, pentru ca este mica si greu de tinut in mana.

Reprezentantii Canon s-au aparat, explicand ca design-ul camerei este facut in asa fel incat sa poata fi folosita cu o singura mana.

Pe de alta parte, editorii TechCrunch apreciaza despre acest produs.

Camera are un senzor de 12 megapixeli, conectivitate Wi-Fi si este dotata cu o baterie care permite realizarea a 280 de fotografii.

Fotografiile pot fi urcate direct pe Facebook, cu ajutorul conexiunii Wi-Fi. Camera va fi disponibila incepand cu luna aprilie, pentru aproximativ 300 de dolari.

3. Panasonic a prezentat un concept de tableta de 20 de inci, cu rezolutie 4k, care nu are avea nicio sansa pe piata, potrivit Money CNN.

Tehnologic vorbind, tableta este impresionanta, dar trecand peste faptul ca are niste caracteristici hardware de top, nu are niciun sens sa produci un asemenea dispozitiv. "Cine l-ar putea folosi?", se intreaba unul dintre reporterii Money CNN.

Tableta Panasonic are un procesor Intel Core i5 la 1,8 GHz, placa grafica Nvidia GeForce, memorie 4GB si spatiu de stocare (SSD) de 128 GB. Tableta functioneaza cu Windows 8.

#CES 2013 lansari produse, #CES 2013 dezamagiri, #CES 2013 aparat foto Canon, #CES 2013 tableta Panasonic , #lansari CES