2013 - Anul in care camera foto devine smartphone

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 07:04
2855 citiri
2013 - Anul in care camera foto devine smartphone

Consumer Electronics Show (CES) este foarte aproape (8-15 ianuarie), producatorii se pregatesc sa dezvaluie noi produse, iar aparatele foto care urmeaza sa fie prezentate vor oferi mari surprize utilizatorilor.

Ed Lee, reprezentantul InfoTrends, a prezentat pentru DigitalTrends cele mai importante tendinte care vor caracteriza acest an in ceea ce priveste aparatele foto si cum vor evolua acestea.

Zoom puternic, senzori mariti si Wi-Fi

Pe masura ce tot mai multi oameni se folosesc de smartphone-uri pentru a face fotografii, producatorii de camere foto se vor adapta si vor adauga produselor lor posibilitatea de conectare la Internet.

"Conectivitatea Wi-Fi isi va face loc in randul camerelor foto in acest an", spune Lee. Anul trecut, un numar de 23 de camere foto au fost anuntate ca avand optiunea de conexiune Wi-Fi, dublu fata de cele lansate cu aceasta optiune in perioada 2005-2011.

Una dintre functiile cele mai cautate de utilizatorii de smarpthone este posibilitatea de a impartasi fotografia imediat ce a fost facuta, o functie prea putin prezenta in ceea ce priveste camerele foto digitale.

"Ceea ce se intampla cu fotografia dupace a fost facuta va creste, ca importanta, in atentia producatorilor. Totul trebuie sa fie simplu si usor de folosit", spune Lee.

Exista aspecte pe care smartphone-urile nu le pot atinge, spre deosebire de camerele foto.

"Lentilele cu zoom puternic vor continua sa fie un puternic diferentiator fata de smartphone-uri", afirma Lee. In 2013, vom vedea aplicatii pentru camere foto, sisteme de operare open source pentru camere.

In ceea ce priveste noile tehnologii, camerele foto vor cunoaste o implementare accentuata a puterii de procesare. Manipularea datelor va avea nevoie de un procesor, potrivit estimarilor.

Camere portabile

Una dintre tehnologiile carora Lee le intrevede un potential urias este cea a camerelor portabile, precum Google Project Glass sau alte dispozitive similare.

Lee este de parere ca aceste tipuri de camere foto vor crea o noua piata si un nou model de business, mult mai puternic decat cele create de catre camerele foto dedicate activitatilor sportive.

Smartphone-urile devin camere foto tot mai puternice

Chiar daca tot mai multi utilizatori prefera sa-si foloseasca smartphone-ul pentru a face fotografii, este prematura disparitia camerelor foto digitale.

"Camerele foto entry-level inca au un cuvant de spus in viitor", afirma Lee. Au parte de rezolutii si zoom-uri optice care depasesc cu mult ceea ce pot smartphone-urile, care sunt mult mai usor de folosit si de transportat. Utilizatorii care isi planifica sesiunile foto inca au nevoie de camere foto. In plus, preturile pentru camerele entry-level devin tot mai atractive.

Piata speciala pentru camerele cu inregistrare video

Tot mai multe camere foto digitale pot inregistra imagini video de inalta definitie. Lee vede in 2013 o noua piata dedicata acestui tip de produse, in mod particular pentru cele care permit utilizatorilor posibilitatea de a face clipuri mai lungi.

#camere foto 2013, #smartphone camera foto 2013, #camere foto CES 2013 , #camera foto CES