Tariceanu: Romanii de la sate au nevoie de o banca, precum CEC, care sa nu-i faca sa se simta prost

Marti, 06 Mai 2008, ora 11:44
1107 citiri
Tariceanu: Romanii de la sate au nevoie de o banca, precum CEC, care sa nu-i faca sa se simta prost

Romania are nevoie de o banca pentru oamenii cu venituri modeste, pentru cei din mediul rural, care, "daca s-ar duce la o alta banca, s-ar simti prost", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu, cu ocazia lansarii noii imagini a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC)."Avem nevoie de o banca, in acest moment, care sa raspunda nevoilor din mediul rural, nevoilor oamenilor cu venituri modeste, care, daca s-ar duce la o alta banca, s-ar simti prost. Aceasta banca trebuie sa raspunda nevoilor de consum", a spus prim-ministrul.


Tariceanu nu vede in neprivatizarea CEC-ului un esec. El isi motiveaza opinia prin faptul ca un proprietar nou ar fi fost, in primul rand, doritor de profit, iar banca n-ar mai fi reusit, astfel, sa raspunda nevoilor clientilor sai traditionali.


"Nu cred ca CEC-ul ar fi putut sa raspunda, prin privatizare, cerintelor clientilor sai, pentru ca noul proprietar ar fi fost doritor de profit (...) Cred ca CEC poate fi o institutie care sa raspunda unei intregi palete de nevoi", a subliniat seful Executivului. "Sunteti o institutie bancara, chiar daca aveti capital de stat, trebuie sa va comportati ca o institutie bancara", a mai spus Tariceanu.


Casa de Economii si Consemnatiuni si-a schimbat, marti, denumirea in CEC Bank, a adoptat o noua imagine si a lansat un serviciu de internet banking, un card, trei produse pentru accesarea fondurilor europene si vrea sa ofere, in curand, si un credit ipotecar pentru locuinte, potrivit presedintelui bancii, Radu Gratian Ghetea.


Noua sigla a bancii, infiintate in 1864, este o frunza de stejar, care renaste an de an, iar scutul din sigla CEC Bank semnifica siguranta si protectie. "Verdele inseamna viata, sinceritate si renastere", a declarat presedintele CEC Bank. Institutia si-a modernizat peste 30 din 1.404 sedii, iar pana in 2010 vrea sa isi renoveze toate unitatile. "Vrem sa aducem toata reteaua CEC Bank la standarde europene", a adaugat Ghetea.


Banca are, in prezent, un portofoliului de depozite de peste 2,7 miliarde euro, peste 600.000 carduri si 3 milioane de clienti. "Acesti clienti asteapta de la noi produse si servicii de calitate, accesibile si in afara de portofoliului de produse si servicii pe care le avem", a spus presedintele bancii si a adaugat ca CEC Bank lanseaza serviciul internet banking - cu produsul numit CEConline, un card nou Mastercard embosat - prin care se pot face rezervari si de acasa si un program pentru cei care acceseaza fonduri europene. De asemenea, CEC Bank vrea sa lanseze, in curand, un credit ipotecar pentru locuinta, cu o asigurare de viata gratuita inclusa.


CEC Bank are peste 61% din unitati plasate in mediul rural, motiv pentru care banca si-a propus prin strategia lansata in luna mai a anului trecut, sa devina lider in mediul rural, in conditiile in care, in prezent, 12% din totalul creditelor acordate de banca sunt pentru agricultura.