Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se stabileste forma finala a contractului de privatizare CEC

Se stabileste forma finala a contractului de privatizare CEC
Comisia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) se va intruni, miercuri seara, pentru a discuta forma finala a contractului de trecere in proprietate privata a bancii, a declarat, agentiei MEDIAFAX, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu."Daca in comisia de privatizare se va ajunge astazi (miercuri, n.r.) la un acord cu privire la clauzele contractului, forma finala a documentului va fi transmisa Guvernului, saptamana viitoare, pentru aprobare. Ulterior, comisia va stabili termenul de depunere a ofertelor finale", a afirmat Vladescu.
In cazul in care comisia nu va ajunge, miercuri, la un acord, va avea loc o noua intrunire, a mai spus ministrul Finantelor.

Potrivit lui Vladescu, Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, memorandumul privind privatizarea CEC.

Pentru preluarea CEC concureaza National Bank of Greece si OTP Bank.

Statul, unicul actionar al CEC, a decis sa vanda 69,9% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare.

Un pachet de 5% din actiuni va fi vandut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 818 ori