S-a decis infiintarea unei comisii de ancheta, in cazul terenului de la Calarasi

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 14:25
1382 citiri
S-a decis infiintarea unei comisii de ancheta, in cazul terenului de la Calarasi

Conducerea Parlamentului a decis, luni, infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta privind achizitia unui teren in judetul Calarasi de catre Ioana Basescu, hotararea urmand sa fie supusa marti votului plenului celor doua Camere, au declarat surse din BP reunite.

Membrii Birourilor permanente reunite au discutat luni si in precedenta sedinta despre infiintarea comisiei, convenindu-se atunci ca aceasta sa fie formata din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD - 6 membri, PNL - 4, PDL - 2 si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras, a declarat ca Uniunea nu sustine infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea tranzactiei terenului achizitionat de Ioana Basescu in judetul Calarasi, dar isi va desemna un membru in cazul in care aceasta se va constitui.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 25 noiembrie, dupa sedinta conducerii partidului, ca liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de ancheta Calarasi, fiind discutate si numele parlamentarilor care sa faca parte din aceasta, respectiv Ioan Cupsa, Costel Alexe, Dorin-Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi "probabil" presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

"Presedinte probabil ca va fi domnul deputat Nicolicea", a anuntat Ponta, mentionand ca mai sunt propusi ca membri ai comisiei senatorii Gabriela Firea, Serban Nicolae, Mihai Fifor si deputatii Ioan Adam si Adrian Solomon.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a sustinut ca este posibil sa fie propusa pentru sefia comisiei de ancheta si Gabriela Firea, urmand ca decizia sa fie luata in BPN al PSD.

Traian Basescu, multumit de decizia de infiintare a anchetei

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca este foarte bine ca isi incepe activitatea comisia parlamentara privind terenul achizitionat de Ioana Basescu, pentru ca este un prilej ca politicienii sa invete sa fie cinstiti si sa nu fure terenuri agricole de la ADS.

Aflat la cumparaturi intr-un supermarket din Bucuresti si rugat sa comenteze referitor la inceperea activitatii comisiei "Calarasi", presedintele a spus ca este "foarte bine".

"Nu-i rau deloc. Poate invata si politicienii sa fie cinstiti, sa ia credite, nu sa fure terenuri agricole la ADS (Agentia Domeniile Statului). Cel mai bine e sa nu furi statul, sa cumperi de la privati, cu credit", a precizat Traian Basescu.

Presedintele declara, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.

#comisie CEC, #credit Ioana Basescu, #ancheta achizitie teren , #stiri CEC