Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea CEC va aduce statului aproape un miliard de euro

Privatizarea CEC va aduce statului aproape un miliard de euro
Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni va aduce statului roman intre 800 de milioane si un miliard de euro, a apreciat, joi, Sorin Vasilescu, consilier in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine, intr-un forum economic Romania-China.Vasilescu a precizat ca investitiile straine directe preconizate pentru anul 2006 se cifreaza la 5,8 - 6,2 miliarde euro, din care 2,2 miliarde euro din privatizarea Bancii Comerciale Romane (chiar daca procesul de privatizare a fost finalizat la sfarsitul anului trecut, sumele sunt contabilizate pentru 2006), 800 de milioane - un miliard de euro din privatizarea CEC, iar restul de aproximativ trei miliarde de euro ar putea fi in principal investitii "de la zero", respectiv asa-numitele investitii "greenfield".
Potrivit consilierului ARIS, din 2001 valoarea cumulata a investitiilor straine directe a depasit 20 miliarde euro, unul din cele mai ridicate niveluri din sud-estul Europei, dar inca departe de investitiile din Polonia, Ungaria sau Cehia, care au atras in acest interval circa 60 de miliarde euro fiecare.

Domeniul preferat de investitori in Romania este cel industrial, care a atras 52 la suta din volumul investitiilor, urmat de servicii, in timp ce comertul se situeaza pe locul trei.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 573 ori