Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lansare CEC - transfer rapid de bani din strainatate

Lansare CEC - transfer rapid de bani din strainatate
In cadrul procesului de modernizare, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) cauta sa introduce in oferta sa comerciala produse competitive pe piata bancara romaneasca. Dupa introducerea cardurilor de debit, CEC a anuntat lansarea unui serviciu de transfer rapid de bani.Acest din urma produs este conceput in parteneriat cu Transfer Rapid LLC, companie americana specializata in servicii financiare, dedicate in exclusivitate romanilor din strainatate, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat primit de ziarul financial electronic www.SmartFinancial.ro.
"In virtutea acordului dintre cele doua parti (n.r.: CEC si Transfer Rapid LLC), romanii din strainatate vor putea trimite bani in Romania, rapid, in deplina siguranta, cu cele mai scazute costuri comparativ cu cele practicate pe piata in acest moment. Tehnologia dezvoltata de Transfer Rapid LLC este special creata si adaptata nevoilor cetatenilor romani aflati in strainatate si asigura, prin intermediul agentilor licentiati, transmiterea ordinelor de transferuri banesti", sustin reprezentantii Casei de Economii si Consemnatiuni.

In Romania, sumele vor putea fi ridicate prin intermediul a peste 540 unitati CEC, in lei, in maximum 24 de ore. Dintre acestea, in 280 de unitati banii se pot primi si in euro sau dolari SUA, la cererea destinatarului. "Prin lansarea acestui nou serviciu, CEC isi indeplineste o dubla promisiune facuta clientilor sai. Pe de o parte, este vorba despre a oferi servicii accesibile din punct de vedere al costurilor, pentru toate categoriile de clienti, de pe intreg cuprinsul tarii. Pe de alta parte, am reusit diversificarea, intr-un timp foarte scurt, a ofertei de produse si servicii bancare destinate tuturor categoriilor de clienti ai bancii.

Astfel, am lansat cardurile de debit pentru persoane fizice si juridice, conturi, depozite si credite in valuta. Acum ne adresam in mod special sutelor de mii de romani care lucreaza in strainatate si dorsc sa transfere bani in tara, in conditii de maxima siguranta si costuri minime. CEC pregateste, in continuare, o serie de noi produse si servicii, in contextul obiectivului principal urmarit in acest an, acela de crestere a cotei de piata", a declarat Eugen Radulescu, presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni.

"Transfer Rapid este incantat ca lanseaza acest serviciu de transfer bani impreuna cu partenerul sau strategic in Romania, CEC , cel mai recunoscut brand bancar romanesc, cu cea mai extinsa retea de unitati in Romania. Prin acest parteneriat, vom raspunde in mod ideal cerintelor de baza ale consumatorului roman pentru un serviciu de transfer bani, ieftin, sigur si aproape de casa", a declarat, la randul sau, James Rosapepe. Serviciul Transfer Rapid de Bani este disponibil in prima etapa pentru comunitatile romanesti din SUA, urmand ca, din luna iunie 2006, sa fie operational si pentru Italia si Spania, subliniaza oficialii CEC, banca fondata in 1864.

"Transfer Rapid LLC, companie americana, are caracteristici de "jucator etnic specializat", dedicat in exclusivitate membrilor comunitatii romanesti in strainatate care doresc sa transmita bani celor dragi din tara. Filozofia de baza a serviciilor este accea ca Transfer Rapid va fi prezent oriunde se afla o comunitate romaneasca, astfel incat sa raspunda cerintelor de baza ale consumatorului roman pentru un serviciu de transfer de bani ieftin, sigur, aproape de casa. Ca urmare, Transfer Rapid este si va fi prezent in toate tarile principale de emigratie romaneasca din America de Nord si Uniunea Europeana", se arata in aceeasi sursa.

Transfer Rapid precizeaza ca isi lanseaza in prezent serviciile in piata americana, cu accent pe zonele unde exista comunitati importante romano-americane, cum ar fi statul New York (Queens), Florida (Miami), Pennsylvania, apoi California (Los Angeles, San Francisco) si Midwest (Cleveland, Chicago, Detroit). In lunile urmatoare, Transfer Rapid doreste sa lanseze servicii in Italia si Spania.Smart Financial


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1899 ori