Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu:Vanzarea la Bursa a 10% din actiunile CEC e plauzibila

Isarescu:Vanzarea la Bursa a 10% din actiunile CEC e plauzibila

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus luni ca CEC Bank are nevoie de o majorare de capital pentru a continua expansiunea si ca acest lucru s-ar putea realiza prin vanzarea la Bursa a unui pachet de actiuni, dar a subiliniat ca decizia apartine actionarului majoritar, care in prezent este statul.

"Deciziile privind CEC Bank le ia actionarul principal, care in prezent este statul roman. In al doilea rand, CEC, care si-a extins aria de activitate, a inceput sa castige cota de piata, cred ca are nevoie in viitor pentru a continua aceasta expansiune de o crestere de capital. Cum se va face aceasta crestere de capital tot actionarul principal va hotari. O crestere a capitalului prin vanzarea unei parti, de 10%, la Bursa cred ca este o varianta plauzibila", a spus Isarescu.

Potrivit unor surse din piata financiar-bancara, CEC Bank si-ar putea majora capitalul social in vedea modernizarii doar cu sprijinul unor investitori institutionali, insa acestia ar conditiona participararea financiara de privatizarea ulterioara a bancii.


"Se pune problema unei majorari de capital la CEC Bank, pentru ca are nevoie de fonduri pentru modernizare, pentru informatizare, pentru logistica.


Banca nu are nevoie de resurse pentru creditare, dar are nevoie de o infuzie de capital ca sa-si schimbe tehnica", au precizat pentru NewsIn sursele mentionate.


Acestea au precizat ca una din solutiile de capitalizare incercate pana acum a fost cu bani de la buget, insa Comisia Europeana nu a dat avizul pentru acest lucru, iar, pe de alta parte, FMI spune ca in situatia financiara dificila in care se afla Romania nu se pot lua bani de la buget si ca trebuie gasita o solutie in alta parte.


Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat la inceputul lunii ianuarie ca exista doritori care vorbesc despre privatizarea CEC Bank, dar ca la nivelul Guvernului nu s-a pus problema privatizarii bancii.


"Nu s-a discutat (vanzarea unui pachet de actiuni CEC Bank- n.r), dar este posibil orice. Sunt doritori care vorbesc despre privatizarea CEC-ului. La nivelul Guvernului nu s-a pus problema privatizarii CEC Bank", a spus Ialomitianu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1482 ori