Guvernul a capitalizat partial CEC

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 08:44
1708 citiri
Guvernul a capitalizat partial CEC

Guvernul a realizat partial capitalizarea CEC prin mentinerea la banca de stat a profitului care trebuia varsat la Ministerul Finantelor, respectiv a sumei de 229 de milioane de lei, a declarat marti premierul Emil Boc, relateaza NewsIn.

"Deja noi am realizat o capitalizare a CEC cu 229 de milioane de lei prin mentinerea la CEC a profitului pe care banca trebuia sa il verse la Ministerul Finantelor, implicit la bugetul de stat", a declarat Boc, la finalul sedintei de marti a Executivului.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca reprezentantii Executivului au facut toate demersurile, "in timp util", pentru ca CE sa isi dea acordul in vederea capitalizarii CEC, dar nu au primit inca un raspuns.

"Avem obligatia capitalizarii CEC-ului cu 900 de milioane. Am facut toate demersurile necesare in timp util, dar Comisia Europeana trebuie sa ne dea un raspuns astfel incat sa nu fie considerat ajutor de stat.

Pana atunci nu am stat si profitul aferent anului 2008, in valoare de 229 milioane de lei, a ramas in continuare la dispozitia CEC-ului si, din acest punct, de vedere exista aceasta prima capitalizare facuta", a declarat Pogea.

Ministrul de Finante a spus ca Executivul va face in continuare toate demersurile pentru a plati si diferenta pana la 900 de milioane de lei.



Presedintele Traian Basescu le-a atras atentia membrilor Guvernului, marti, ca ar trebui sa actioneze pentru capitalizarea CEC si sa nu mai astepte analiza birocratilor de la Bruxelles, pentru ca IMM-urile au nevoie de sprijin.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#boc, #capitalizare, #cec, #guvern , #stiri CEC