Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a abrogat prevederile legale privind vanzarea actiunilor la CEC, stabilite in 2005

Guvernul a abrogat prevederile legale privind vanzarea actiunilor la CEC, stabilite in 2005

Prevederile legale pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat la Casa de Economii si Consemnatiuni, stabilite in 2005, au fost abrogate miercuri de Guvern, la trei luni dupa ce autoritatile au decis sa opreasca privatizarea CEC, considerand oferta financiara primita prea mica.

Statul a scos la vanzare 69,9% din actiunile CEC, pachet in care era inclusa si cota de 9,9% care, conform legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare ar fi fost transferata Fondului dupa vanzare.

La sfarsitul anului trecut, autoritatile romane au decis sa opreasca procesul de privatizare a CEC, dupa ce OTP Bank, unul dintre cei doi finalisti, s-a retras, iar National Bank of Greece (NBG) a depus o oferta de 560 milioane de euro pentru 69,9% din titlurile bancii, suma fiind considerata prea mica.

Guvernul a majorat atunci capitalul CEC cu circa 150 milioane euro si a decis sa inceapa un program de restructurare a bancii.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 767 ori